Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrąjį aukso medalį iškovojusi 16-metė Kinijos plaukikė Ye Shiwen neatsikrato įtarimų dopingo vartojimu

16-metė Kinijos plaukikė Ye Shiwen olimpinėse žaidynėse iškovojo antrąjį aukso medalį. Šįkart kinė nugalėjo 200 m kompleksinio plaukimo distancijoje.
Ye Shiwen
Ye Shiwen / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Finale ji sugaišo 2 minutes 7,57 sekundes ir, pagerinusi olimpinį rekordą, 0,58 sekundės aplenkė australę Alicią Coutts.  Bronza atiteko amerikietei Caitlin Leverenz (2:08,95).

Šios rungties Pekino žaidynių čempionė australė Stephanie Rice liko ketvirta, o pasaulio rekordo savininkė amerikietė Ariana Kukors – tik penkta.

Pirmąjį auksą Londone Ye Shiwen laimėjo 400 m kompleksinio plaukimo rungtyje. Tąsyk, nuotolį nuplaukusi per 4 minutes 28,43 sekundės, ji 1,02 sekundės pagerino ketverius metus australei S.Rice priklausiusį pasaulio rekordą.

Po šios pergalės 16-metei kinei teko gintis nuo JAV plaukimo trenerių mestų kaltinimų, neva jaunoji plaukikė  laimėjo nesąžiningai. Abejones sukėlė tai, kad kinės rekordas net 5 sekundėmis pranoko geriausią asmeninį pačios sportininkės rezultatą.

„Nėra jokių problemų dėl dopingo. Šiuo klausimu Kinijos komandoje yra griežta politika, todėl nėra jokių problemų“ , – spaudos konferencijoje gynėsi Ye Shiwen.

Kinę užstojo ir Didžiosios Britanijos olimpinio komiteto vadovas Colinas Moynihanas, primindamas, kad dopingo kontrolė olimpinėse žaidynėse yra aukščiausio lygio.

„Ji dalyvauja WADA programoje ir yra švari. Tai istorijos pabaiga. Ye Shiwen nusipelnė pagarbos savo talentui“, – sakė C.Moynihanas.

Tuo tarpu Vakarų žiniasklaida, kalbėdama apie stulbinantį Ye Shiwen pasirodymą Londone, primena, airės Michelle Smith atvejį. Ši plaukikė 1996 m. olimpiadoje iškovojo tris aukso medalius, o po dviejų metų galiausiai įkliuvo dėl draudžiamų preparatų vartojimo ir buvo 4 metams diskvalifikuota.

Įdomu tai, kad M.Smith varžovė 1996 m. olimpiadoje, amerikietė Janet Evans apie tai, kad M.Smith greičiausiai vartoja dopingą, prabilo iškart po plaukimo vykusioje spaudos konferencijoje. Vis dėlto nebuvo įrodyta, kad Atlantos olimpiadoje M.Smith vartojo dopingą ir olimpiniai medaliai iš Airijos plaukikės nebuvo atimti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius