-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 07 10

Pakeitė arenos veidą

Nemuno saloje kylančių sporto ir pramogų rūmų fasadą apglėbs ne ažūrinis tinklas, kaip buvo planuota, o gausybė atvirų terasų, kuriose įsikurs erdvės, skirtos žmonių bendravimui, kavinėms bei kitoms su laisvalaikiu susijusioms reikmėms.
Atsisakius arenos fasado pagrindą turėjusio sudaryti ažūrinio tinklo, turėtų sumažėti sporto ir pramogų rūmų statybos kaina.
Atsisakius arenos fasado pagrindą turėjusio sudaryti ažūrinio tinklo, turėtų sumažėti sporto ir pramogų rūmų statybos kaina. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kardinaliai pasikeitusį sporto ir pramogų rūmų fasado projektą pristatęs architektas Eugenijus Miliūnas tvirtino, jog naujasis arenos veidas statiniui suteiks žymiai daugiau atvirumo. „Dėl naujojo fasado bus geresnis arenos ryšys su miestu. Arena bus atviresnė, iš jos bus geriau matyti miestas ir atvirkščiai – iš miesto bus geriau matomas vidus“, – aiškino arenos projekto autorius.

Statinio terasose taip pat numatytos vietos modernioms saulės baterijoms, eskalatoriui, inžineriniams įrengimams, kurie nebus paslėpti nuo žmonių akių. Sporto ir pramogų rūmų fasadas bus padengtas pilkos spalvos dažais, be to, eksterjerui bus naudojamas labai aukštos kokybės stiklas, sugeriantis saulės spindulius.

„Kai mes pradėjome projektuoti areną, svarstėme labiau uždarą variantą. Tačiau kai statybų metu pamatėme, kokie nuostabūs vaizdai atsiveria iš arenos, tvirtai apsisprendėme pasirinkti naująjį fasado variantą“, – pareiškė E.Miliūnas, kuris patikino, jog Kauno centre iškilsiančios arenos išorė bus originali ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio tokio tipo statinių kontekste. Architektas atskleidė, jog atsisakius brangaus ažūrinio tinklo, kuriuo buvo planuota apglėbti pastatą, šiek tiek sumažės arenos statybų kaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius