-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 30

Meras kauniečius kviečia į talką (nuotraukos)

Kauno meras Andrius Kupčinskas kviečia kauniečius Naujus metus pradėti talka. Sausio pirmomis dienomis vaduoti miestą nuo sniego žada ir jis pats.
Kai kurie klaipėdiečiai į talkas būrėsi praėjusį šaštadienį.
Prieš kurį laiką į talką buvo pakviesti klaipėdiečiai. O sausio 1-ąją išvaduoti savo kiemus ir aplinką nuo sniego kviečiami kauniečiai. / I.Ozturhan/15min.lt. nuotr.

„Kaune, kaip ir visoje Lietuvoje, jau iškrito labai daug sniego, Sinoptikai prognozuoja, kad snigs ir artimiausiomis dienomis. Todėl raginu visus miestiečius po švenčių pakilti nuo stalų, imti į rankas kastuvus ir apsivalyti savo aplinką. Talka savanoriška, kviečiu prie jos prisijungti įstaigas, bendroves, namų bendrijas ir pavienius gyventojus“, – sakė Kauno meras, priminęs, kad 2011-ieji Europos Sąjungoje paskelbti savanorystės metais.

Kauno miesto savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų, bendrovių darbuotojai į talką raginami savanoriškai įsijungti sausio 3 dieną, nuo 16 valandos.

„Jiems konkrečias vietas talkoms parinks seniūnai, kurie kartu su „Kauno švara“ ir butų ūkio įmonėmis rūpinsis kastuvais ir kitais valymo įrankiais“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Pagalba suveikė

Miesto gatves valančios bendrovės „Kauno švara“ darbuotojai tikina, kad į pagalbą pasitelkus policiją, situacija pagerėjo: jiems lengviau nuvalyti šalikeles, kuriose iki šiol buvo apstu paliktų automobilių.

Ketvirtadienį ryte „Kauno švara“ valė Šilainius, Jotvingių, Kuršių, Baltijos gatves ir Baltų prospektą. Kitose miesto vietose valymo darbai nenutrūko visą naktį.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Šalikelėse palikti automobiliai trukdo tinkamai nuvalyti gatves
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Šalikelėse palikti automobiliai trukdo tinkamai nuvalyti gatves

Trečiadienį buvo nuvalytas Šiaurės prospektas, S.Žukausko, Ašigalio, V.Landsbergio-Žemkalnio gatvės.

„Gyventojai buvo įspėti patraukti automobilius ir daugelis į prašymus atsiliepė. Šiaurės prospekte teko nutempti tik du automobilius“, – pažymėjo „Kauno švaros“ Miesto valymo skyriaus viršininkas Darius Visockis.

Akcijoje dalyvę policijos pareigūnai informavo, kad atsižvelgiant į sudarytą gatvių valymo grafiką, jie apžiūri gatvėse paliktus automobilius, pagal registracijos numerius suranda savininkus ir perspėja juos nurodytą dieną automobilius patraukti.

„Sudėtingiau tuomet, kai automobilis registruotas ne Kaune. Tuomet neturime galimybių operatyviai įspėti savininką. Pavyzdžiui, Kuršių gatvėje daugelis paliktų automobilių registruoti ne mūsų mieste. Tokiu atveju automobiliai yra nufotografuojami ir nutempiami, o jų savininkams bus skiriama bauda“, – sakė pareigūnai.

Penktadienį, paskutinę šių metų dieną, nuo 6 iki 7.30 val., bendrovė „Kauno švara“ valys Karaliaus Mindaugo pr. (nuo Šilutės g. iki Druskininkų g.). Pirmadienį, sausio 3-ąją, nuo 9 iki 12 val., bus valomas V.Krėvės prospektas, o nuo 13 iki 16 val. - Partizanų gatvė. Savanorių prospektas bus valomas antradienį, nuo 9 iki 16 val.

Kauniečiai prašomi nestatyti savo automobilių gatvėse neleistinose vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius