Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 04 29

„Žaliasis slėnis“ nori priklausyti Klaipėdai

Prie Klaipėdos esančios gyvenvietės „Žaliasis slėnis“ vystytojai uostamiesčio savivaldybės prašo šią teritoriją prijungti prie miesto.
Šiuo metu į „Žaliąjį slėnį“ nekursuoja joks miesto transportas.
Šiuo metu į „Žaliąjį slėnį“ nekursuoja joks miesto transportas. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 2 Slėnis Klaipėda

Šioje gyvenvietėje įsikūrė daug klaipėdiečių. Esame rajono ribose, tad lyg ir ši valdžia turėtų mums padėti spręsti susiekimo ir kitus klausimus, tačiau Klaipėdos rajono savivaldybė toli ir problemos mūsų jiems tolimos“, – sakė šios gyvenvietės vystytojas ir „Žaliojo slėnio“ bendruomenės pirmininkas Bernardas Kemundris.

Šiuo metu gyvenvietėje nekursuoja joks miesto transportas. Čia gyvena 250 šeimų. Pasak B.Kemundrio, vystytojai porą metų finansavo mikroautobuso važinėjimą. Per mėnesį tai atsieidavo apie 8000 Lt.  Dėl sunkmečio tokios sumos bendrovė skirti nebegali, be to, nepavyksta dėl apmokėjimo susitarti ir su tokias paslaugas teikusia bendrove. „Visuomeninio transporto reikia ir naujojo Tauralaukio gyventojams. Būtų patogu, jei pro juos važiuotų transportas, sukdamas ir „Žaliojo slėnio“ link“, – sakė pirmininkas.

Vicemerė Judita Simonavičiūtė teigė, kad savivaldybė jau kreipėsi į susisiekimo ministrą Eligijų Masiulį dėl Pakrantės gatvės sutvarkymo. „Dėl viešo transporto į mus kreipėsi ir „Pakrantės” sodų, Kalotės gyventojai. Jei atsiras gatvė, gyventojai galės naudotis viešuoju transportu“, – sakė vicemerė. Valstybinė kelių direkcija ir Susisiekimo ministerija šiuo metu sprendžia šį klausimą. B.Kemundris teigė dėl to šiandien vyksiantis į Vilnių.

Antradienį posėdžiavęs Teritorijų planavimo komitetas pritarė prašymui prijungti „Žaliojo slėnio“ gyvenvietę. Kartu būtų prijungti ir šalia esantys sodai. Tiesa, šiam sumanymui įgyvendinti prireiks įvairių procedūrų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius