-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 08 18

Finansininkė bus teisiama už 2,5 mln. litų pasisavinimą

Klaipėdos apygardos prokuratūra su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo bei jų naudojimo ir bylą su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.
PVM sukčiautojas dienas leidžia belangėje.
Finansininkė sugebėjo pasisavinti apie 2,5 mln. Lt. / FNTT nuotr.
Temos: 2 Prokuratūra Europa

Kaltinimai byloje pateikti buvusiai uostamiesčio UAB „Europart“  vyriausiajai buhalterei 39 m. L.J. bei jos 34 m. sutuoktiniui A.J.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad nuo 2003 m. kovo mėn. iki 2008 m. sausio mėn. bendrovės patalpose, turėdama tikslą pasisavinti didelės vertės svetimą turtą, „Europart“ vyriausioji buhalterė suklastojo 242 tikrus dokumentus – elektroninius mokėjimų nurodymus. Ji, atlikdama mokėjimų pavedimus internetu, kaip pinigų gavėjus įrašydavo įvairius ūkio subjektus, tačiau vietoj gavėjų bankinių sąskaitų nurodydavo savo, savo sutuoktinio bei savo sesers asmeninių sąskaitų numerius ir tokiu būdu per 5 metus pasisavino bendrovės turto už daugiau kaip 2,5 mln. litų.

Nusikalstama finansininkės veikla išaiškėjo 2008 m. kovą atlikus UAB „Europart“ auditą.

„Byloje pateikti kaltinimai abiem sutuoktiniams, nes per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad jie kaip veikė bendrininkų grupė, tai yra kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė. Atsakomybę lengvinančių aplinkybių byloje nenustatyta“, – sakė kaltinamąjį aktą byloje surašiusi bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti Klaipėdos apygardos prokurorė Laima Rokanskienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius