-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 07

Muzikinio teatro statybos užstrigo

Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui dvejus metus niekaip nepaskiriamas sklypas.
Vėjas nuo Muzikinio teatro pastato plėšė tinką.
Apie tai, kad miestui reikia naujo Muzikinio teatro pastato, Klaipėdoje jau kalbama kelerius metus. Tačiau tai ir liko tik kalbos. / Ginos Kubiliūtės nuotr.

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Strateginės plėtros komitete vėl nagrinėtas Klaipėdos muzikinio teatro naujojo pastato statybų klausimas.

Politikas Rimantas Cibauskas stebėjosi, kodėl per dvejus metus taip ir nepaskirtas teatrui sklypas, nors miesto strateginiame plane 2007–2013 metams vienas iš numatytų planų – naujas Muzikinio teatro pastatas. Tačiau iki šiolei niekas nepadaryta. Numatyta naująjį teatrą statyti Danės skvere, tačiau sklypas vis dar teatrui nepasikirtas.

„Nuo 2007-ųjų jau praėjo dveji metai. Baigiasi 2009–ieji, tačiau nieko nepadaryta. O šiandien mes stebime, kaip Kretingoje atidaroma moderni teatro salė. Periferija mus smarkiai lenkia“, – stebėjosi R.Cibauskas. Anot teatro vadovės Audronės Nekrošienės, būtų galima pateikti naujojo teatro pastato statybų klausimą Vyriausybės strateginiam komitetui. Bet kol nėra paskirtas sklypas, jis esą šio projekto nė nesvarstys.

„Manęs vis klausia, kaip galima statyti naują teatrą krizės metais. Tačiau kaip tik tokiu metu būtina analizuoti įvairius šaltinius“, – sakė vadovė. Turint sklypą būtų galima kreiptis ir į įvairius fondus statyboms finansuoti.

Tačiau vietos politikai pasigenda akivaizdžios teatro steigėjos – Kultūros ministerijos – pozicijos dėl naujojo teatro. „Mums reikia ryškios jų nuomonės – statom ar ne naują pastatą“, – sakė Strateginės plėtros komiteto narys Benediktas Petrauskas.

Naujojo teatro statybų klausimus ketinama nagrinėti ir spalio 22 dieną Klaipėdoje vyksiančiame išvažiuojamajame Vyriausybės posėdyje.

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius