Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 07

Mitinge valdžiai grūmojo apie 200 klaipėdiečių (nuotraukos)

Apie du šimtai klaipėdiečių šeštadienio popietę susirinko į mitingą, kuriame reiškė nusivylimą šalies valdžia, teisėsauga. Į mitingą gyventojai atsinešė plakatų ir karikatūrų su gerai pažįstamais politikų veidais.
Į mitingą Klaipėdoje atvyko ir judėjimo pirmininkas Kęstutis Čilinskas.
Į mitingą Klaipėdoje atvyko ir judėjimo pirmininkas Kęstutis Čilinskas. / J.Andriejauskaitės nuotr.

„Man labai gaila, kad į mitingą susirinko tik garbaus amžiaus žmonės ir taip būna visuomet. Jų kovojimas nebe toks svarbus kaip jaunimo. Jie nors ir uždirbo savo sunkiu darbu pensiją, bet šiuo metu išlaikomi valdžios. Iš tikrųjų jėga yra jaunimas. Aš stengiuosi visada dalyvauti, kaip kitaip išreikšti savo poziciją“, – sakė mokytoja dirbanti klaipėdietė.

Mitingą Klaipėdoje surengė nepolitinė piliečių asociacija „Jungtinis demokratinis judėjimas“. Jame dalyvavo ir pats judėjimo pirmininkas Kęstutis Čilinskas. Jis teigė norintis, kad būtų panaikinta senatis ekonominius nusikaltimus padariusiems valdininkams, būtų panaikinti neteisėti „Leo Lt“ ir „VST“ sandoriai.

„Laikas pasakyti oligarchinės valdžios savivalei „ne“! Veržkite diržus ne darbuotojams, pensininkams, studentams ir verslininkams, o oligarchamas, korupcinius „Leo“ ir „VST“ privatizavimo sandorius paskelbkite niekiniais ir grąžinkite valstybei daugelio milijonų kapitalą“, – teigė judėjimo atstovai.

Žlugdomas verslas, vilkinamos bylos, nepakaltinami aukšti pareigūnai – mitingo dalyviai vienas po kito dėstė nusivylimą šalies valdžia. „Seimo narys turi tris pavaduotojus, tegul jiems moka iš savo algos, ne iš valstybės lėšų, tuomet gali jų turėti nors dešimt. O dabar – jį išrinko, jam mokama, ir negana vieno padėjėjo“, – piktinosi garbaus amžiaus klaipėdietė.

Mitinge buvo reikalaujama panaikinti senaties terminą ekonominiams ir korupciniams nusikaltimams, primenama, kad prokuratūra turi ginti viešus interesus ir nevilkinti bylų. Vienas iš pilietinės akcijos iniciatorių siūlymų: įkurti piliečių renkamą valstybės tribunolą korumpuotiems politikams ir pareigūnams teisti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius