-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 31

Dėl tilto remonto stintų šventė stipriai nenukentės

Žvarboką šeštadienio popietę palangiškius ir miesto svečius pasigardžiuoti tikra žemaitiška žuviene ir dalyvauti žvejiškose rungtyse sukvietė vasario 12-ąją vyksiančios tradicinės stintų šventės „Palangos stinta 2011“ organizatoriai.
Savaitgalį Palangoje poilsiautojų laukė 100 litrų žuvienės – vienas iš tradicinių būsimos šventės „Palangos stinta 2011“ gardumynų.
Savaitgalį Palangoje poilsiautojų laukė 100 litrų žuvienės – vienas iš tradicinių būsimos šventės „Palangos stinta 2011“ gardumynų. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Palangos širdyje, J.Basanavičiaus gatvėje kunkuliuojantis puodas su šimtu litrų žuvienės priviliojo negausų būrelį praeivių, tačiau šiuo nemokamu valgiu jie neliko nusivylę. „Žuvienė – iš tikrų žemaitiškų stintų!“ – tikino renginio vedėjas. Drąsesnieji save išbandė rungtyse žvejodami „stintą“ – kubile plaukiojančius karpius, vyrai varžėsi inkaro kilnojimo rungtyje.

Tokios ir panašios rungtys laukia vasario 12 dieną Palangoje apsilankysiančių poilsiautojų. Jau aštuntąjį kartą Palangoje vyksiančios šventės „Palangos Stinta 2011“ metu vietiniai gyventojai ir miesto svečiai galės susipažinti su pajūrio krašto žvejiškomis tradicijomis, istorija bei kulinariniu paveldu. Žvejiška šventė vilios tradicinėmis magaryčiomis žvejams ir svečiams.

Neapsieita bus ir be pačių tikriausių žvejiškų pramogų: vyks inkaro kilnojimo varžybos, žvejų valties tempimo čempionatas, stintų valgymo varžytuvės ir kitokios smagios rungtys. Lankytojai taip pat išvys buvusių švenčių „Palangos Stinta“ akimirkas fotografijų parodoje „Jūros agurkėliai“. O smagios muzikos pasiklausyti kvies koncerto „Žvejų liaudies melodijos“ muzikantai.

Nuo tilto nežvejos

Dėl Palangos tilto rekonstrukcijos šiemet nevyks stintų meškeriojimo varžybos. Kaip teigė šventės organizatoriai, J.Basanavičiaus gatvėje šventės metu visą dieną svečių lauks šviežios, agurkais kvepiančios, iškart iškeptos ar išrūkytos, vytintos, dainuojančios, šokančios, metalinės, molinės bei gintarinės stintos, gardi žuvienė.

I.Ozturhan/15min.lt nuotr./Palangos tilto rekonstrukcija truks iki gegužės 15 dienos.
I.Ozturhan/15min.lt nuotr./Palangos tilto rekonstrukcija truks iki gegužės 15 dienos.

Paklaustas, ar nedings pusė šventės džiaugsmo dėl tilto rekonstrukcijos, Palangos savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas sakė, jog būtų kur kas blogiau, jei tilto darbai vyktų vasarą. Pasak V.Kuznecovo, jau pakeista apytikriai penktadalis tilto dangos. „Apie pusė tilto dabar yra išilgai išardyta. Dalis nuardytos dangos jau pakeista: išilgai iškloti nauji maumedžio balkiai, o ant jų sudėtos naujos eglinės lentos“, – vykstančius darbus vardijo specialistas ir pridūrė, jog žiemos sąlygomis darbus vykdančios „Lemminkainen Lietuva“ darbininkai dirba labai sparčiai. Darbų pabaiga pagal sutartį numatyta gegužės 15 dieną. „Norėtume, kad vasaros sezono atidarymas sutaptų su tilto atidarymu“, – vylėsi V.Kuznecovas.  

 „Palangos stinta 2011“ programa (vasario 12 d., šeštadienį):
12.30 val. – Šventės atidarymas. Tradicinės magaryčios žvejams ir svečiams.
13.00 val. – koncertas „Žvejų liaudies melodijos – 1“.
13.30 val. – inkaro kilnojimo rungtis.
14.00 val. – koncertas „Žvejų liaudies melodijos – 2“.
14.30 val. – valties tempimo varžytuvės.
15.00 val. – didžiosios žiemos maudynės prie jūros tilto.
16.30 val. – koncertas „Žvejų liaudies melodijos – 3“.
17.00 val. – stintų valgymo čempionatas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius