Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 20

Klaipėda nori kurortinių zonų

Uostamiesčio smulkaus ir vidutinio verslo atstovai sunerimę dėl menkstančio vidaus turizmo.
Poilsiautojai
Norima, kad ir Melnragė būtų paskelbta kurortine zona. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Ketvirtadienį verslininkai ir valdininkai buvo pakviesti į diskusiją Klaipėdos mokslo ir technologijų parke. Nelabai suprantama, kodėl Smiltynei, Giruliams ir II Melnragei vis dar nesuteiktas kurortinių teritorijų statusas.

Toks statusas jau suteiktas Ignalinai, Zarasams, Anykščiams, Trakams. Toks statusas leistų siekti didesnės paramos iš valstybės biudžeto, aktyviau plėtoti vietos smulkųjį ir vidutinį verslą. Pavyzdžiui, šių metų valstybės biudžete kurortinėms teritorijoms skirta daugiau nei 2 mln. Lt.

A.Kripaitės/15min.lt nuotr./Aras Mileška
A.Kripaitės/15min.lt nuotr./Aras Mileška

Kaip teigė Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovas Aras Mileška, toks delsimas – nesuvokiamas. Juolab kad tokio statuso gali siekti ir teritorijos. Kaip pavyzdys minėta vietovė šalia Ignalinos - dalis Palūšės gyvenvietės siekia kurorto statuso.

Pasak savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėjos Dalios Pleskovienės, norint siekti kurortinio statuso reikia gerinti paplūdimių kokybę.

„Ta pati mėlynoji vėliava pirmiausia asocijuojasi su gera kokybe. Klaipėda, būdama uostu, niekada negalės lygintis su Neringa, Ignalina ar Zarasais. Reikia nemažai tvarkyti, ir savivaldybė daug dirba“, - teigė ji. 

Tiesa, pavasario Seimo sesijoje bus svarstomos Turizmo įstatymo pataisos, kuriomis jūrinis turizmas turėtų būti įteisintas, kaip lygiavertė kitoms turizmo šaka. Tada būtų galima siekti didesnės paramos ir iš valstybės biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius