Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 19

Klaipėdos valdžia kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl detaliojo plano Melnragėje

Klaipėdos miesto savivaldybė suabejojo žemės sklypo Kopų g. 69A detaliojo plano tvirtinimo teisėtumu.
Pagal parengtą detalųjį planą Melnragėje turėtų išdygti daugiaaukštis.
Pagal parengtą detalųjį planą Melnragėje turėtų išdygti daugiaaukštis. / 15 min nuotr.
Temos: 1 Valdžia

Meras Vytautas Grubliauskas raštu kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydamas ištirti, ar šį detalųjį planą Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcija patvirtino teisėtai.
Inspekcijos spalio 6 dienos potvarkis nustebino ir savivaldybės administraciją, ir politikus. Tai pirmas kartas, kai detalusis planas patvirtinamas apeinant miesto valdžią.

„Planuojama išvystyti didelę teritoriją pajūryje, čia turėtų iškilti aukšti pastatai, išaugs transporto srautai, reikės naujų priėjimo kelių per kopas. Todėl viso proceso metu turi būti tariamasi su visuomene, paisoma ir jos intereso“, – aiškino savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Inspekcijos potvarkyje suformuluota, kad Kopų g. 69 detalusis planas patvirtintas atsižvelgiant į tas aplinkybes, kad savivaldybės taryba arba savivaldybės administracijos direktorius savivaldybės tarybos pavedimu detaliojo plano nepatvirtino per nustatytąjį laiką. Tai, anot J.Simonavičiūtės, nėra tiesa. Savivaldybės taryba dar gegužės pabaigoje protokoliniu pavedimu įpareigojo savivaldybės administraciją kreiptis į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, į Nacionalinę žemės tarnybą ir į Generalinę prokuratūrą ir išsiaiškinti tarybos nariams abejones sukėlusių sandorių ir detaliojo plano sprendinių teisėtumą.

Tačiau detaliojo planavimo organizatorius Saulius Trečekauskas liepą atsiėmė iš savivaldybės detaliojo planavimo dokumentus. Todėl miesto taryba negalėjo tvirtinti šio sprendimo projekto. Inspekcija patvirtino detalųjį planą viršydama savo kompetenciją, todėl savivaldybė tikisi, kad šis sprendimas bus sustabdytas. Priešingu atveju šį sprendimą ketinama apskųsti teismui ir siekti, kad potvarkis būtų panaikintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius