-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 14

Tarybos nariai stojo ginti aukciono

Klaipėdos jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisija kreipėsi į Žemės ūkio ministrą K.Starkevičių, Nacionalinę mokėjimo agentūrą bei patį Žuvininkystės produktų aukcioną dėl pastarųjų savaičių batalijų.
Iš Žuvininkystės produktų aukciono norima susigrąžinti apie 5,6 mln. Lt, skirtų iš Europos Sąjungos fondų.
Iš Žuvininkystės produktų aukciono norima susigrąžinti apie 5,6 mln. Lt, skirtų iš Europos Sąjungos fondų. / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Aukcionas

Nerimą sukėlė teismo byla dėl aukcionui skirtos Europos Sąjungos paramos, skirtos statybai bei įrangai, grąžinimo. Tokiu atveju aukcionas įsiskolintų valstybei.

Prieš porą savaičių pranešta, kad Žemės ūkio ministerija užsimojo atsiimti iš aukciono paramą, kuri siekia 5,6 mln. Lt. Toks sprendimas priimtas, kai Nacionalinė mokėjimo agentūra pareiškė, kad buvo užfiksuota Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų, nesilaikyta ES paramos taisyklių.

„Krizės sąlygomis, nerandant biudžeto lėšų tokiai skolai grąžinti, Turto bankas, kuriam perduotas aukcionas, įgautų teisę parduoti visą ar dalį aukciono turto ar akcijų“, – teigiama viešame pareiškime. 

Todėl esą tiek ministerija, tiek agentūra šioje teismo byloje turi imtis visų priemonių, kad aukcionas liktų valstybės nuosavybė.

„Komisija atkreipia dėmesį, kad Žemės ūkio ministerija neinformuoja ir nesitaria su visuomene, žvejais bei komisija dėl aukciono turtinių reikalų bei jo vadovų skyrimo ar atleidimo, nepaaiškina tokių sprendimų motyvų“, – teigė uostamiesčio politikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius