Nuo 11 val. senamiesčio verslininkai kaitė puodus ir sukosi virtuvėse, ruošdami Pasaulio vandenynų virtuvės patiekalus. Čia netrūko nei rytietiškų suši, nei žuvienės, pagamintos iš lašišos. Susirinkusieji noriai ragavo ir keptų krevečių vėrinukų. Šių gardumynų norientieji galėjo įsigyti už tris litus. Puoduose kunkuliavo ir cibulynė, kurios svečiai galėjo paragauti už keturis litus. Alaus ir sidro kainos šventėje buvo panašios, kaip ir Jūros šventės metu. Savo aromatu pirkėjus viliojo ir rūkytos žuvys.
Tie, kuriems pietauti dar buvo ankstoka, vaikštinėjo krantine, klausėsi gyvai grojančių muzikantų ir stebėjo kinų virtuvės šefą, vietoje išdarinėjantį žuvį ir ruošiantį patiekalus iš jo. Vaikai smaginosi gaudydami didesnes ir mažesnes žuveles šalia esančiame baseinėlyje. Netrūko ir žvejų, kurie nuleidę meškeres į Danę tikėjosi pietus sugauti patys. O netoli maisto palapinių buvo įrengtas didžiulis grilis, kuriame šventės dalyviai galėjo išsikepti čia pat įsigytą šviežią žuvį.
Vaikai dalyvavo gražiausios žuvies piešimo konkurse, įvairiaspalvėmis kreidelėmis išmargindami aikštelę. Juos sausainiais ir sultimis vaišino socialiai remtinų vaikų organizacijos atstovai.
Praėjusį savaitgalį Klaipėdos senamiestyje vyko Mėsininkų gatvės šventė, o kitą savaitgalį poilsiautojai ir miestiečiai bus kviečiami į Kepėjų gatvės šventę. Senamiesčio gatvelių šventės idėją įgyvendinantys verslininkai kartu su miesto savivaldybe siekia atgaivinti uostamiestį ir jo širdį – senamiestį, kad į jį sugrįžtų senieji ir nauji klaipėdiečiai.