-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 02

Vakarinis aplinkkelis užstrigo

Dėl teismo sprendimu sustabdyto miesto vakarinio aplinkkelio I etapo darbų viešųjų pirkimo konkurso Vilniaus savivaldybė vakar Vilniaus apygardos ir apeliaciniam teismams pateikė apeliaciją.
Vilniaus pietinį aplinkkelį stačiusi „Fegda“ nori statyti ir vakarinį, tačiau, įtardama, kad konkurso gali nelaimėti, teisybės ieško teismuose.
Vilniaus pietinį aplinkkelį stačiusi „Fegda“ nori statyti ir vakarinį, tačiau, įtardama, kad konkurso gali nelaimėti, teisybės ieško teismuose. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lapkričio 21 d. Vilniaus administracinis teismas patenkino vienos iš konkurse dalyvaujančios bendrovės „Fegda“ prašymą sustabdyti konkursą dėl neskaidraus jo vykdymo.

„Savivaldybės Viešųjų pirkimų komisija jau kelis kartus bandė sudaryti palankias sąlygas vienai konkurse dalyvaujančiai įmonei. Teismui patenkinus mūsų skundą, mums buvo leista dalyvauti konkurse“, – sakė pietinį Vilniaus aplinkkelį stačiusios bendrovės „Fegda“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Šerys.

Anot jo, komisija „bandė kišti koją“, nuspręsdama, kad konkurse 6,5 mln. Lt mažesnę kainą siūlanti „Fegda“ nėra verta laimėti konkursą.

„Viešųjų pirkimų komisija nusprendė užginčyti šį, jos manymu, nepagrįstą proceso sustabdymą ir padavė apeliacinius skundus teismams“, – „15min“ sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

Anot jo, sustabdžius procesą ne tik eikvojamas laikas, bet ir kyla grėsmė netekti apie 127 mln. Lt Europos Sąjungos finansavimo.

Pasak G.Palucko, aplinkkelio statybų viešasis konkursas sustabdytas bylos nagrinėjimo laikotarpiui.

Kitos jungtinės veiklos sutarties pagrindu konkurse dalyvaujančios bendrovės „Panevėžio keliai“ ir „Kauno tiltai“ Vilniaus savivaldybės skundus teismams vadina „protingu žingsniu“.

Anot „Panevėžio kelių“ viešųjų ryšių atstovės Rasos Čepienės, „Fegda“ yra „nelygiavertė konkurentė“, nes neturi nei žmonių, nei partnerių, kurie galėtų padėti statyti aplinkkelį.

Beveik 10 km ilgio Vakarinis aplinkkelis prasidės nuo Oslo ir Erfurto gatvių sankirtos (Lazdynų tilto) bei tęsis iki Ukmergės gatvės Pašilaičiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius