-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 02

Baikerių sezono atidarymo šventės dalyvis: „Tai ne mada – tai įaugę į mano kraują!“ (nuotraukos, naujas video, atnaujinta 15.03 val.)

Sostinėje nuo vidurdienio gaudžia motociklų varikliai ir sunkiosios muzikos akordai.
Šventės akimirka
Baikeriai / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Vilniečiai ir kitų miestų baikeriai iškilmingai atidaro sezoną. Keli šimtai plieninių žirgų entuziastų nuo 12 val.jau susirinko sostinėje prie „Siemens“ arenos. Susirinkusieji erdviose aikštelėse ne tik puikuojasi savaisiais ir gyvai aptarinėja svetimus motociklus – čia sumontuota koncertų scena, vyksta motociklų ir jų detalių prekyba.

(Naujausią video – motociklininkų dvejeto triukus, galite pamatyti čia.)

(15min.lt skaitytojo Jono B. filmuota medžiaga – baikerių šėlsmas Vilniaus gatvėse, yra čia.)

„Man tai – gyvenimo būdas, tai įaugę į mano kraują!“, – naujienų portalui 15min.lt sakė patyręs baikeris Remigijus Juzėnas. 15min.lt. pristato šį šventės dalyvį, kaip vieną iš daugelio.

Baikeris: 39 metų R.Juzėnas – uteniškis, nuo 1985 metų gyvenantis Vilniuje.

Patirtis: Važinėja nuo 12-13 metų, kai įsigijo mopedą Riga 16. Pirmasis motociklas – Kavrovec, vėliau turėjo ir Java.

Dabartiniai motociklai: Šeštadienį į šventę atvyko BMW F650. Šio 1994 metų gamybos plieno žirgo galia – 37 kilovatai. Maksimalus greitis – 160, rekomenduodamas didžiausias – 130 km/val.

Dar turi Suzuki GS 550, BMW R 1100 S bei Dnepr su vadinamąja „liulke“. Su pastaruoju motociklu pernai ralyje aplink Lietuvą R.Juzėnas užėmė 2-ąją vietą.

Svajonių motociklas: BMW 1150 GS adventure. Buvo gaminamas 2002-2004 metais. „Nesu nei naujausių motociklų vergas, nei greičio mėgėjas“, – sakė pašnekovas.

Avarijos: Smulkių buvo nemažai, rimta – Daugpilyje (Latvija) pakeliui į Rusiją. Tačiau netgi po stipraus susidūrimo su kitu motociklu Remigijui pavyko išvengti kaulų lūžių ar kitų rimtesnių traumų. „Gimiau su marškinėliais“, – šypsosi R.Juzėnas.

Požiūris į kraujo bei organų donystę: „Aš nesu to daręs, bet ateityje reikėtų. Kraujo duoti, tai kas be ko! Kodėl iki šiol nedaviau? Kiekvienas labai stipriai nesusimąsto apie tokius dalykus, kol pačiam kas nors neatsitinka.“

Ar motociklai, alus bei merginos – neatsiejama? „Man svarbiausia – motociklas! Man tai – gyvenimo būdas, tai įaugę į mano kraują! Mados tame nėra nei kruopelytės, tikrai nesiekiu kažką įrodyti ar pasirodyti. Dėl merginų – esu vedęs. O gerti alų ir važinėti – pavojingas dalykas".

 Per keletą valandų šventes dalyviai ir žiūrovai sausakimšai užpildė keletą aikštelių prie „Siemens“ arenos. Gyvenimas jose tiesiog verda. Keturračių ir dviračių motociklų bei mopedų virtuozai išdarinėja įvairiausius triukus, demonstruoja variklių galingumą. Smalsuolių minia vos spėja dairytis, daugelis žiūrovų nepaleidžia iš rankų fotoaparatų bei filmavimo kamerų. Norėdami pamatyti filmuotą medžiagą su motociklų triukais, spauskite čia.

Apie 13.30 val. prasidėjo oficiliali programa. Jos vedėjas dėkojo Dievui už gerą orą ir pranešė, kad už tai „mes jam truputį sumokėjome“. Į sceną pirmoji užkopusi dainininkė Rūta Lukoševičiūtė irgi bandė kaitinti baikerius: „Tuoj mes užkursime tikrą pirtį čia!“

Baikerių šventės prieigose budi policijos bei medikų ekipažai. Žemiau patalpintame video – margaspalvė minia baikerių šventėje.

(Papildyta 15.03 val.) Per tris pirmąsias baikerių šventės valandas rimtesnių incidentų neužfiksuota. Policininkų ekipažas įvykius stebi ramiai, medikų brigadai vos keliems motociklininkams teko suteikti simbolinę medicinos pagalbą, kai pastarieji griuvo ir nusibrozdino.

Apie 16 val.  baikeriai planuoja išsirikiuoti į koloną ir važiuoti Vilniaus gatvėmis: Kalvarijų, Kareivių, O.Milašiaus, Lizdeikos, Antakalnio, T.Kosciuškos bei Arsenalo. Tada per Mindaugo tiltą kolona turėtų pasiekti Vilniaus koncertų ir sporto rūmus.

 

VIDEO: Margaspalvė minia baikerių šventėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius