-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 15

Auklės šunų šeimininkus

Sostinėje šiandien prasideda iki gegužės truksianti akcija „Švarios vejos“, kurios metu bus siekiama atkreipti miestiečių dėmesį į tvarką mieste. Seniūnijų ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai griežčiau prižiūrės, kad šunų šeimininkai viešose vietose surinktų savo augintinių ekskrementus.
Kai kurie vilniečiai pavyzdingai surenka savo augintinių išmatas parkuose bei gatvėse. Tačiau dauguma šunų augintojų, pasak viešosios tvarkos prižiūrėtojų, dar nepaiso tokios tvarkos.
Kai kurie vilniečiai pavyzdingai surenka savo augintinių išmatas parkuose bei gatvėse. Tačiau dauguma šunų augintojų, pasak viešosios tvarkos prižiūrėtojų, dar nepaiso tokios tvarkos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Šuo

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Mikalauskienė pasakojo, kad
akcijos „Švarios vejos“ tikslas – mokyti švaros vilniečius. „Norime šviesti, auklėti vilniečius, kad jie suprastų, jog kiekvienas esame atsakingas už švarą mieste, ne tik seniūnijos, kiemsargiai ar savivaldybė. Be to, pastatyti tvarkytoją prie kiekvienos laiptinės ar žaliojo miesto plotelio – nerealu, todėl žmonės turi suprasti, kad tvarką palaikyti būtina visiems“, – sakė I.Miklauskienė.

Dalins maišelius

Savivaldybės Kalbos kontrolės ir administracinės veiklos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas sakė, kad šiemet miesto viešosios tvarkos prižiūrėtojai ne tik baus pažeidėjus, bet ir imsis prevencinės veiklos. „Planuojame gyventojams dalinti maišelius. Tačiau, jei žmonės piktavališkai nerinks savo augintinių ekskrementų, skirsime jiems baudas“, – teigė G.Tamošiūnas. Anot jo, baudos priklausomai nuo pažeidimo lygio ir dažnumo gali svyruoti nuo 20 iki 200 Lt. G.Tamošiūnas aiškino, jog akcijos esmė ne tik nubausti ar parodyti, kaip reikia daryti, bet ir skatinti pačius vilniečius rodyti pavyzdį kitiems: „Šunį vedžiojantys žmonės ant pavadėlio turėtų užrišti maišelį, kaip ženklą, kad surenka tai, ką jo augintinis pridaro“.

Apsaugo draudimo ženklai

Senamiesčio seniūnas Romasis Petrauskis sakė neabejojantis, kad akcija bus į naudą: „Žmonės bus įspėjami, kad šunų ekskrementus reikia surinkti. Gaila tik, kad mūsų atmintis trumpa“. Senamiesčio seniūnijos vyresnioji specialistė Janina Mekšriūnienė, atsakinga už teritorijų priežiūrą, teigė, kad miesto centre dažniausiai teršiama parkuose ir skveruose.

„Pernai Sereikiškių parke stovėjo ženklas, draudžiantis vedžioti šunis. Dabar jo nebėra, tad, manome, kad šiame centriniame miesto parke situacija bus blogesnė nei pernai“, – sakė J.Mekšriūnienė.

„Kai kur, pavyzdžiui, Kūdrų parke, K.Sirvydo skvere yra specialios dėžės ekskrementams. Džiugu, kad kai kurie žmonės jau supranta, kad tai daryti reikia. Deja, dauguma skverų ir kiemų vis dar yra priteršti“, – teigė ji. J.Mekšriūnienė pasakojo, kad pernai pavasarį problemų dėl šunų ekskrementų turėjo ir prezidentūra: „Kažkas buvo įsitaisęs vedžioti šunį pievelėje priešais prezidentūrą. Prezidentūra paprašė miesto valdžios prie pievos S.Daukanto aikštėje pastatyti šunų vedžiojimą draudžiantį ženklą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius