Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 13

Balsių bendruomenėje pradėta statyti ilgai laukta mokykla

Liepos 13 d. Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Merko statyba“ dėl naujos mokyklos statybos Balsių bendruomenėje.

Šioje teritorijoje viešosios ir privačios partnerystės (PPP) projekto pagrindu jau kitų metų rudenį iškils pirmuosius auklėtinius priimsianti nauja Balsių mokykla, teigiama bendruomenės išplatintame pranešime spaudai.

Dabar Balsių bendruomenės gyvenamojoje teritorijoje stovi 1930–aisiais statyta medinė mokykla, kurioje nėra vandentiekio, centrinio šildymo, vidinio tualeto, sporto salės ir valgyklos. Per tūkstantį mokyklinio amžiaus vaikų yra priversti lankyti šią mokyklą arba važiuoti į kitas, mažiausiai 15 kilometrų atstumu nutolusias miesto mokyklas.

Konkursą laimėjusiai UAB „Merko statyba“ už mokyklos pastatymą ir priežiūrą Vilniaus miesto savivaldybė 25 metus įsipareigojo mokėti 6,61 mln. litų plius PVM metinį mokestį. Į šią kainą yra įtraukta absoliučiai viskas: ne tik modernios mokyklos statybos, bet ir pastato eksploatacija, inventoriaus įsigijimas ir priežiūra, komunaliniai mokesčiai, draudimas, visiška atsakomybė už pastato ilgaamžiškumą.

Pasirinktas viešosios ir privačios partnerystės (PPP) projekto vykdymo būdas visame pasaulyje yra plačiai paplitęs, puikiai veikiantis ir pripažintas. Lietuvoje iki šiol į tai buvo žiūrima gan atsargiai, tačiau LR Ūkio ministerija šį Balsių mokyklos statybos projektą yra įtraukusi į pilotinių PPP projektų sąrašą, ir, sėkmingai įgyvendinus, jis gali tapti pavyzdiniu švietimo PPP projektu Lietuvoje.

Patirtį, reikalingą Balsių švietimo įstaigos statymui, Merko koncernas susikrovė vykdydamas mokyklų statybos projektus PPP pagrindu Estijoje.

Balsių bendruomenės pirmininkas Rimantas Micka taip pat džiaugiasi, kad nuo 2002 m. pradėtas svarstyti Balsių bendruomenės mokyklos stabybos projektas pagaliau bus realiai įgyvendintas.

„Balsių bendruomenė ilgai laukė šio sprendimo, todėl džiaugiuosi, kad jau kitą rudenį virš 800 mokinių galės įsikurti modernioje švietimo įstaigoje. Viliuosi, kas šis projektas taps geru pavyzdžiu kitiems miestams, kaip derinti miestiečių poreikius ir miesto plėtrą, bei kaip spręsti sudėtingas finansavimo problemas“, – teigia Vilniaus meras Vilius Navickas savivaldybės pranešime spaudai.

Savivaldybė Balsiuose bus atsakinga tik už švietimo organizavimą naujosios mokyklos patalpose.

Anot Savivaldybės Investicinių projektų skyriaus vedėjos Rasos Cibulskienės, su konkurso laimėtoju suderėta kaina nėra maža, nes kredito institucijos nepanoro su investuotojais dalintis rizika, o projekto finansavimui bus panaudotos UAB „Merko statyba“ kompanijos lėšos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius