-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 21

Nuostolingai dirbantys ir šaltą vandenį vis reikalaujantys branginti „Vilniaus vandenys“ Kalėdas švenčia prabangoje

Trečiadienio vakaras „Vilniaus vandenų“ darbuotojams – šventinis. Jie susirinko „Radisson BLU“ viešbutyje, kur jų laukė vaišės, gėrimai ir puiki muzika.
„Vilniaus vandenų“ darbuotojų šventė su šampanu ir gera muzika
„Vilniaus vandenų“ darbuotojų šventė su šampanu ir gera muzika / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min.lt šaltinių teigimu, už visą šią šventę sumokėjo įmonė, tad darbuotojams beliko atsipalaiduoti ir mėgautis kalėdine atmosfera. Tiesa, žurnalistai čia nebuvo laukiami – jų paprašyta išeiti.

Anot bendrovės Komunikacijos skyriaus vadovės Eglės Rimkutės, kiek ši šventė kainuos, dar nėra žinoma, esą tai paaiškės vėliau. Įmonės direktorius Valentinas Miltienis su žurnalistais pasikalbėti nepanoro.

„Vilniaus vandenų“ darbuotojus linksmino merginų grupė „Electric Ladies“, po jų turėjo pasirodyti dar kažkokia muzikinė grupė, tačiau kas jie – E.Rimkutė neatskleidė.

„Galvos lėks“

Jeigu mes sužinosime, kad vakarėliui buvo panaudotos įmonės lėšos, tai galvos lėks, – tvirtino vicemeras.

 

Apie šventę paklaustas įmonę Vilniaus savivaldybėje kuruojantis vicemeras Romas Adomavičius neslėpė, kad buvo kviestas kartu su „Vilniaus vandenų“ darbuotojais paminėti Kalėdas, tačiau negalėjęs ten nuvykti.

 

„Galbūt darbuotojai patys susimokėjo už šventę. Bet jeigu mes sužinosime, kad vakarėliui buvo panaudotos įmonės lėšos, tai galvos lėks. Taip neturi būti, šiandien ne ta situacija, kai reikia švęsti už miestiečių pinigus. Norite švęsti – susimokėkite patys“, – tvirtino vicemeras.

Jis užtikrino išsiaiškinsiąs, ar bendrovė sumokėjo pati už šią šventę, ir tada galbūt bus priimti tam tikri sprendimai. „Švęsti nėra blogai. Tikrai reikėtų švęsti, nes nuotaika ir situacija nėra psichologiškai labai gera. Galbūt šventes tikrai reikėtų švęsti, bet tai turi būti daroma teisingai, korektiškai ir nenaudojant bendrų pinigų“, – kalbėjo R.Adomavičius.

Branginti vandenį prašė be pagrindo?

Vilniaus tarybos opozicijos atstovas, Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų frakcijos vadovas Vidas Urbonavičius neslėpė pasipiktinimo tokia „Vilniaus vandenų“ veikla. „Noriu priminti, kad „Vilniaus vandenys“, kai prašė kelti šalto vandens kainą, motyvavo šį sprendimą tuo, jog jiems neužtenka pinigų būtinosioms išlaidoms, vandens tiekimo sąnaudos yra didesnės, negu surenkama iš gyventojų. Bet kaip rodo šitas veiksmas, nieko panašaus nebuvo – tiesiog bendrovės direktorius apgavo politikus. Nes jeigu lieka pinigų vakarėliams su grupių samdymu, tai labai stebina“, – teigė V.Urbonavičius.

V.Urbonavičius tikino esąs tikras, kad darbuotojams mokėti už šventę neteko, bet jis sakė nenustebsiąs, jeigu dabar, informacijai apie vakarėlį iškilus į viešumą, bus paprašyta susimokėti. „Kiek aš turiu informacijos iš ne vieno bendrovės darbuotojo, juos kvietė įmonė, kuri pati ir organizavo“, – sakė TS-LKD atstovas.

Savivaldybės valdoma bendrovė „Vilniaus vandenys“ dirba nuostolingai jau ne vienerius metus. Per pirmuosius septynis šių metų mėnesius jų nuostoliai siekė 3,3 mln. Lt.

Nuo rugsėjo šalto vandens kaina vilniečiams ūgtelėjo iki 4,37 Lt už kub.m. Taip pat atsirado ir abonentinis mokestis, kuris siekia 2,37 Lt per mėnesį, jeigu vandens skaitiklis priklauso vartotojui, arba 3,92 Lt per mėnesį, jeigu vandens skaitiklis priklauso „Vilniaus vandenims“.

Iš viso bendrovėje dirba apie 900 žmonių. Šventėje dalyvavo apie keli šimtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius