-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 11

Vilniaus savivaldybė, didindama žemės nuomos mokestį, tikisi priversti susitvarkyti ir Sporto rūmų savininkus

Jeigu Vilniaus taryba pritars, apleistų pastatų savininkams žemės nuomos mokestis išaugs dešimt kartų – nuo 0,2-0,3 proc. iki 10 proc. nuo žemės vertės. Tikimasi, kad tai privers susitvarkyti ir tokių statinių, kaip Vilniaus koncertų ir sporto rūmai, savininkus.
Sporto rūmai
Sporto rūmai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Išaugsianti valstybinės žemės nuoma sklypams, ant kurių stovi apleistas arba ne pagal paskirtį naudojamas nekilnojamas turtas, gali skaudžiai smogti kai kuriems pastatų savininkams Vilniuje.

Tikimasi, kad šitie padidinti mokesčiai privers susimąstyti ir Vilniaus koncertų ir sporto rūmų bei „Žalgirio“ stadiono savininkus. Anot mero Artūro Zuoko, išskirtinėje vietoje esantis Sporto rūmų pastatas neturėtų būti toks, koks yra dabar.

„Mes tikimės, kad turto savininkai imsis priemonių tada, kai turto turėjimas jiems pradės kainuoti, kada reikės mokėti maksimalų žemės nuomos mokestį. Tai ženkli finansinė paskata pradėti tvarkytis“, – įsitikinęs A.Zuokas.

Šie du objektai dešiniajame Neries krante priklauso „Ūkio banko investicinei grupei“.

„Žalgirio“ stadiono renovacija gali pajudėti iš mirties taško, kadangi Vilniaus taryba pritarė konkursui pirkti IV UEFA kategorijos futbolo stadioną su ne mažiau nei 10 tūkst. žiūrovų vietų. „Tikimės, kad jame dalyvaus ir „Žalgirio“ stadiono savininkai. Nors galimi ir kiti projektai, jeigu jų autoriai turi sklypus tokio tipo pastato statyboms miesto centre“, – teigė A.Zuokas.

Kiek išaugs Koncertų ir sporto rūmų savininkams mokestis už žemės nuomą, A.Zuokas negalėjo pasakyti. Esą artimiausiu metu specialistai suskaičiuos, kiek šiuo metu už šį sklypą reikia mokėti ir kiek teks mokėti tuomet, kai mokestis bus padidintas iki 3 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius