-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovakijoje policija nušovė kanibalą

Ligoninėje Slovakijoje nuo policijos pareigūnų padarytų šautinių žaizdų mirė kanibalizmu įtartas Matea Kurkas. Jis ketino suvalgyti šveicarą, su kuriuo susipažino internetu.
Peilis
Peilis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Leidinys „Aktuality“ teigia, kad 43 metų slovaku M.Kurku teisėsauga susidomėjo po Šveicarijos piliečio kreipimosi. Šis nurodė, kad slovakas ketino jį suvalgyti. Vyriškis, kurio tapatybė neatskleidžiama, policininkams pasakojo su M.Kurku susipažinęs internete.

Slovakas viename iš interneto forumų paskelbė žinutę, jog ieško ketinančio nusižudyti žmogaus, kad galėtų jį suvalgyti. Pradžioje šveicaras sutiko tapti M.Kurko vakariene, tačiau geriau pagalvojęs nusprendė, kad ši mintis – netikusi, ir iškart paskambino policijai.

Kanibalizmu įtariamo vyro sulaikymo operacijoje dalyvavo Slovakijos ir Šveicarijos policijos pareigūnai. Vienas teisėsaugininkas, pamelavęs, kad ketina nusižudyti, pasiūlė K.Kurkui susitikti. Šis maloniai sutiko, tačiau vietoj būsimo savižudžio jo laukė būrys ginkluotų pareigūnų.

Vyras neketino pasiduoti – jis susigrūmė su policininkais, o vėliau ketino pabėgti. Pareigūnai ėmė šaudyti, slovaką kliudė 7  kulkos. Vėliau policijos atstovai tikino nepažeidę įstatymų.

Šiuo metu aiškinamasi, ar M.Kurkas anksčiau nevalgė žmogienos. Kol kas apie jį žinoma tik tiek, kad jis dirbo programuotoju, o laisvalaikį leido sportuodamas.

Į Sokolo kaimą jis su žmona ir dviem dukromis atsikraustė 2005 metais. Kaimynai teigė apie jį beveik nieko nežinantys, nes žmonių M.Kurkas vengė. Jo brolis muzikantas Marianas Kurka laikraščiui „Aktuality“ sakė su broliu nebendravęs ilgus metus.

„Net neketinau ateiti jo aplankyti į ligoninę, taip daryti patariau ir kitiems giminaičiams“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius