-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos rinktinės strategas Scariolo lietuvius laiko pavojingu varžovu

Pasaulio krepšinio čempionato D grupėje antradienį Lietuvos rinktinei teks kautis su titulą ginančiais Ispanijos krepšininkais. Po vakarinės treniruotės pirmadienį Ispanijos rinktinės strategas Sergio Scariolo tvirtino, kad komanda dar nėra pasiekusi geriausios sportinės formos.
Sergio Scariolo
Sergio Scariolo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Paprastai itin gerai čempionato pradžioje žaidžiančios komandos vėliau pasitraukia iš turnyro. Nebent tai būtų JAV rinktinė, kurioje žaidėjai iš prigimties pasižymi atletiškumu ir jėga“, – tikino jis.

S.Scariolo prisipažino, kad Turkijoje daug sudėtingiau žaisti nei pernai Europos čempionate Lenkijoje: „Čia – daugiau varžovų, o mūsų komandoje nėra nei pagrindinio įžaidėjo Jose Manuelio Calderono, nei vidurio puolėjo Pau Gasolio.“

Paprašytas įvertinti Lietuvos rinktinę, italų krepšinio specialistas tikino, kad ji sužaidė dvi labai geras rungtynes. „Su Naująja Zelandija nėra lengva kovoti, o su Kanada lietuviai sugebėjo pergrupuoti jėgas sunkioje situacijoje. Išvada – komanda vieninga ir labai kovinga.“

Lietuvos rinktinė besirengdama pasaulio čempionatui du kartus žaidė su ispanais ir abu kartus pralaimėjo. Vitorijoje Kęstučio Kemzūros auklėtiniai nusileido 76:97, o Madride – 75:94. S.Scariolo nuomone, artėjančios rungtynės bus visiškai kitokios. „Esame neutralioje aikštėje ir neturime J.Calderono“, – sakė jis.

Vienas iš Ispanijos rinktinės lyderių Jorge Garbajosa taip pat tikino, kad pasaulio čempionato rungtynės skirsis nuo ankstesnių rungtynių su lietuviais. „Tai – oficialus turnyras, kuriame visi jau stengiasi iš visų jėgų. Mes stengsimės nugalėti“, – kalbėjo jis.

Ispanijos rinktinė pirmose pasaulio čempionato rungtynėse 66:72 nusileido prancūzams, o antrose – 101:84 įveikė Kanados nacionalinę komandą. Antradienį dvikova Ispanija – Lietuva vyks 21.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius