-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Kemzūra prieš kovą dėl bronzos: „Tokiose rungtynėse svarbiau širdis ir valia nei taktika“ (VIDEO)

Prieš pasaulio krepšinio čempionato dvikovą su serbais dėl bronzos medalių Lietuvos rinktinė sekmadienį ryte surengė paskutinę treniruotę šiame turnyre. Mūsų šalies nacionalinės komandos strategas Kęstutis Kemzūra po jos kalbėjo, kad varžovas laukia itin pajėgus ir kažko lengvo tikėtis neverta.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį ryte anksčiau atsikėlęs Lietuvos komandos treneris K.Kemzūra analizavo serbų žaidimą, tačiau patikino, kad kažko lengvo tikėtis neverta ir nelogiška.

„Serbų komanda labai stipri, turi ilgą atsarginių žaidėjų suolą, puikius gynėjus. Vienas pagrindinių žaidėjų yra Milošas Teodosičius, komanda gali žaisti ir iš po krepšio su Nenadu Krstičiumi priešakyje. Turi gerus metikus, kurie tritaškius pataiko 60 proc. taiklumu. Tai aukšta komanda, nieko nepraranda, kai į aikštę eina žaidėjai nuo suolo. Taip kad bus labai sunku,“ – kalbėjo jis.

Strategas teigė, kad pajėgiausių komandų ketverte silpnų varžovų nėra. „Kita vertus, tokiose rungtynėse taktika svarbi, tačiau daug svarbiau širdis ir valios savybės“, – tikino K.Kemzūra.

– Serbai pusfinalį pralaimėjo po dramatiškos kovos ir žaidė po mačo Lietuva – JAV. Ar neturėsime dėl to šiokį tokį psichologinį ir fizinį pranašumą?
– Kažkiek pranašumo turime – pora valandų ilsėjomės ilgiau. Serbai turnyre tolygiau žaidė ir tikėtis, kad bus pavargę, o mes pailsėję paskutinę turnyro dieną neverta. Pranašumus reikia įrodyti aikštėje.

– Serbai geresnis varžovas nei turkai su visa arena sirgalių?
– Lengvų varžovų nėra. Abi komandos labai geros. Turkai žaidžia namie su palaikymu ir jų komandai tai labai padeda. Prisiminkite Europos čempionatą 2001 metais, kai jie laimėjo sidabrą. Dabar turkai pasiekė finalą, žaidžia dar geriau, kai namie. Tuo atžvilgiu gal ir gerai, bet mano manymu, serbai – geresnė komanda.

Kova dėl trečios vietos ir bronzos medalių tarp Lietuvos ir Serbijos rinktinių šiandien prasidės 19.00 val., o pasaulio čempionato finalas Turkija – JAV – 21.30 val. Mūsų šalies krepšininkų rungtynes gyvai sekite ir komentuokite portale 15min.lt.

VIDEO: 15min.lt: Kemzura pries finala 09 12.mov

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius