Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos krepšinio rinktinę paliko treneris Chomičius, traumuoto Javtoko būklė – neaiški

Madride (Ispanija) įsikūrusi ir pasiruošimą pasaulio krepšinio čempionatui Turkijoje tęsianti Lietuvos vyrų rinktinė antradienį buvo priversta atsisveikinti su Valdemaru Chomičiumi. Vyriausiojo rinktinės trenerio Kęstučio Kemzūros asistentas nacionalinę komandą turėjo palikti dėl darbo Maskvos srities „Triumf“ (Rusija) klube.
Treniruotės akimirka
V.Chomičius (k.) paliko Lietuvos krepšinio rinktinės trenerių štabą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal sutartį su Rusijos krepšinio klubu V.Chomičius turės vadovauti komandos naujo sezono pasirengimui.

„Labai gaila, kad Valdas turėjo išvykti. Tačiau kaip kolega puikiai jį suprantu – vis dėlto būtent klubas yra pagrindinis trenerio uždarbio šaltinis. Valdas ir per tą trumpą laiką, kol buvo su mumis, labai padėjo – jo patirtis, žinios, pozityvi energija ir apskritai žmogiškos savybės šiai komandai davė labai daug“, – apgailestavo K.Kemzūra.

Rinktines vyriausiasis treneris pridūrė papildymo neieškosiąs. V.Chomičiaus funkcijas pasidalys likę rinktinės trenerių štabo nariai – Robertas Kuncaitis ir Donaldas Kairys.

Vis dar neaišku dėl traumuoto rinktinės kapitono Roberto Javtoko būklės. Vidurio puolėjas antradienį ryte dar dirbo treniruoklių salėje, o vakare jau planavo normaliai treniruotis krepšinio aikštelėje.

Ar R.Javtokas penktadienį galės žaisti per kontrolines rungtynes su pasaulio čempionais ispanais, rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas prognozuoti nesiryžo.

„Reikia dar truputį palaukti, pažiūrėti, kaip Robertas jausis po antradienio vakarinės treniruotės krūvių“, – sakė V.Trumpickas.

Rugpjūčio 21 dieną Madride Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė žais kontrolinį mačą su nacionaline JAV komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius