-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės treneris Kemzūra: esame pirmosios dvikovos favoritai (video)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šiandien 16 val. rungtynėmis su Naujosios Zelandijos krepšininkais pradeda kovas pasaulio čempionate Turkijoje. Po rytinės treniruotės nacionalinės komandos strategas portalui 15min.lt Kęstutis Kemzūra sakė, kad jo auklėtiniai viskam pasirengę.
K.Kemzūra
Lietuvos vyrų rinktinė grįžo į Lietuvą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeštadienio ryte Lietuvos rinktinė surengė paskutinę treniruotę prieš pasaulio pirmenybių pradžią. Kiek atokiau nuo pagrindinės Izmiro arenos „Halkapinar“ esanti treniruočių arena „Ataturk Spor Salonu“ taip pat akylai saugoma. Dar prieš atvykstant krepšininkams prie kiekvieno įėjimo čia budi po du ar net tris apsaugos darbuotojus, nemažai jų išsidėstę ir po visą arenos teritoriją tiek viduje, tiek išorėje.

Mūsų šalies rinktinėje gerą nuotaiką buvo galima justi vos žaidėjams išlipus iš autobuso. Kandžius juokus laidė tai vienas, tai kitas, tačiau prasidėjus mankštai visi surimtėjo. Po 45 minutes trukusios treniruotės nacionalinės komandos vyriausiasis treneris K.Kemzūra patikino, kad visi krepšininkai yra sveiki, o smulkios traumos aikštėje trukdyti neturėtų.

„Pirmasis varžovas išnagrinėtas, vyrauja starto nuotaika, visi nekantriai laukia čempionato pradžios, veržiasi į kovą“, – kalbėjo K.Kemzūra.

– Šiandien prasideda pasaulio čempionatas. Kaip apibendrintumėt Lietuvos rinktinės pasirengimą?
– Pasirengimas vyko sklandžiai. Pavyko įgyvendinti beveik viską. Pavyko išvengti didelių traumų, išskyrus pasirengimo pradžioje Mindaugo Katelyno. Dar Robertas Javtokas buvo iškritęs kelioms dienoms, bet apskritai nuotaika gera. Aišku nėra ir kažkokios euforijos. Stengiamės koncentruotis būsimoms kovoms.

– Kokios tikitės pirmosios dvikovos D grupėje?
– Ji bus nervinga, nes tai yra pradžia. Kad ir kaip sakytume, esame šio mačo favoritai. Šis faktorius gali mus labiau veikti, tačiau esame pasiruošę viskam.

– Kaip apibūdintumėt Naujosios Zelandijos komandą?
– Žinau, kad tai nepaprasta komanda kaip atrodo. Jie kabinasi, žaidžia agresyviai, visa jėga ir kovoja nuo pirmos iki paskutinės minutės. Pasirengimo etape jie parodė, kad gali nubausti ir nubaudė ne vieną gerą komandą.

Dvikovą Naujoji Zelandija – Lietuva gyvai sekite ir komentuokite portale 15min.lt. Po rungtynių – trenerių ir žaidėjų komentarai tiesiai iš Izmiro.

Kitose D grupės šeštadienio rungtynėse Kanada žais su Libano rinktine (18.30 val.), o Prancūzijos krepšininkai susigrums su titulą ginančia Ispanijos nacionaline komanda (21.00 val.).

 
VIDEO: Rytinė Lietuvos rinktinės treniruotė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius