Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Serbai nukovė Argentiną ir laimėjo A grupę

Pasaulio vyrų krepšinio čempionato Turkijoje Serbijos krepšininkai ketvirtadienį rezultatu 84:82 (20:22, 20:17, 18:15, 26:28) nugalėjo Argentinos rinktinę ir triumfavo A grupėje.
Serbai laimėjo A grupę
Serbai laimėjo A grupę / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abi rinktinės per penkis mačus laimėjo po keturis kartus, bet dėl pergalės tarpusavio dvikovoje pirmąją vietą užėmė serbai. Argentiniečiai finišavo antri.

Mačą geriau pradėjo argentiniečiai, kurie šovė į priekį (7:20), tačiau serbai dar pirmojo kėlinio viduryje juos beveik pavijo (20:22). Užvirė kova taškas į tašką. Iki ketvirtojo kėlinio pradžios, kai jau serbai surengė spurtą ir nutolo (65:56).

Tačiau argentiniečiai dar nebuvo linkę kelti baltos vėliavos. Pakilę į lemiamą šturmą jie išlygino rezultatą (75:75). Užvirė tikras nervų karas, kuriame stipresni pasirodė Dušano Ivkovičiaus auklėtiniai.

Serbija: D.Savanovičius 19, N.Krstičius 18, M.Teodosičius 16.

Argentina: L.Scola 32, P.Prigioni ir C.Delfino – po 13.


Serbų ir argentiniečių varžovai aštuntfinalyje paaiškės po vakare vyksiančios brazilų ir kroatų dvikovos B grupėje, po kurios paaiškės trečią ir ketvirtą vietą šioje grupėje užėmusios rinktinės. Serbai pirmajame atkrintamųjų varžybų etape žais su pralaimėjusia ekipa, o nugalėtojai susitiks su Argentina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius