Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 11

Vladas Burneikis Eureka Prahoje laimėjo beveik 87 tūkstančius eurų

Vakar Prahoje baigėsi rekordinis Eureka pokerio turo pagrindinis tunryras. 1893 žaidėjus sutraukusiose varžybose giliai nužengė keli lietuviai, o sėkmingiausiai iš mūsiškių pasirodė Vladas Burneikis, kuris ilgą laiką dominavo finale, tačiau galų gale baigė pasirodymą 4 pozicijoje.
Vladas Burneikis
Vladas Burneikis / PokerStars.eu

Europos pokerio turo (EPT) Prahos festivalis kaip reikiant įsibėgėjo. Vakar finišavo rekordinio žaidėjų kiekio sulaukęs 1100 eurų įpirkos Eureka Didžiojo finalo pagrindinis turnyras. Čia jėgas išmėgino ir 26 Lietuvos atstovai ir septyni mūsiškiai prasibrovė tarp turnyro prizininkų. Po antrosios varžybų dienos likus 53 žaidėjams žetonų lyderių lentelės viršūnėje puikavosi du lietuviai – Vladas Tamašauskas ir Rytis Praninskas. Pastarąjį nesekmių serija privertė iš kovos pasitraukti jau trečios dienos pradžioje, o V. Tamašauskas nužengė beveik iki finalinio stalo. Jis suklupo 11 pozicijoje (už kurią gavo 19 460 eurų), prieš tai didžiąją dalį savo žetonų pralaimėjęs kitam lietuviui Vladui Burneikiui.

V. Burneikis vakar prie aštuonviečio finalinio stalo su antru pagal dydį žetonų kiekiu – 10,8 milijono. Jis atsiliko tik nuo švedo Simono Perssono (12,565 milijono), o trečioje vietoje žengiantis 2011 m. Pasaulio vicečempionas Martinas Staszko turėjo 6,43 milijono.

Lietuvis finalą pradėjo gerokai aukštesne pavara nei visi oponentai. Jau pirmoje partijoje apgynęs didįjį privalomąjį statymą (BB) su skirtingų spalvų Q7 jis surinko spalvą iki septyniukės ir laimėjo vidutinį banką prieš rumuną Mihaitą Croitoru. Visai netrukus būtent jis atliko pirmąjį finalo permušimą, prieš kurį žetonų lyderis S. Perssonas atsakymo nerado.

8 vietoje pasitraukė Cosimo Sabatini, kurį nokautavo M. Staszko, o septintas krito Gianluca Speranza, kurio valetai neatsilaikė prieš Mihaita Croitoru septynakes. Netrukus iki tol didžiausiame finalo banke prieš S. Perssoną V. Burneikis su vienspalvėmis 34 nuo flopo pirkęs spalvą netikėtai suformavo bėgančią eilę (ant stalo atsivertė AJ657). Priešininkas sumokėjo ir lietuvis perėmė lyderio pociją. Jis ėmė aktyviai spausti priešininkus, vis didindamas savo persvarą, ir netrukus turėjo jau 15 milijonų žetonų.

V. Burneikis su A3 padvigubino A8 turėjusį Beną Shimoną, tačiau pastarasis turėjo vos 1,2 milijono, tad lietuvio pozicijas tai paveikė nereikšmingai. Netrukus jis dar labiau išsiveržė priekin, kai iš pirmos pozicijos įraišavęs skirtingų spalvų 65 banke prieš abu žaidėjus privalomųjų statymų pozicijoje jis vėl pagavo bėdančią eilę (bendrosios kortos 92234) ir privertė S. Perssoną darsyk susimokėti.

6 vietoje pasirodymą baigė B. Shimonas, kurio deportacija taip pat pasirūpino M. Staszko, kuris išsyk kitoje partijoje nokautavo ir M. Croitoru, kai pastarasis sustūmė viską su šešakėmis, bet nesugebėjo įkąsti M. Staszko damoms.

Keturiems žaidėjams išėjus į nedidelę pertrauką V. Burneikis tvirtai dirigavo paradui su 22,875 milijono žetonų, antroje vietoje žengiantį M. Staszko lenkdamas beveik dvigubai (11,825 milijono). S. Perssonas buvo nukritęs iki 8,675 milijono, o aiškus autsaideris buvo ispanas Javieras Rojasas Maderosas su 3,9 milijono turnyro valiutos. Tačiau po pertraukos viskas pasikeitė.

Vienoje pirmų partijų po pertraukos V. Burneikis atidavė apie 5 milijonus karalių porą laiku radusiam S. Perssonui. Netrukus lietuvis su AK permušė iki gan solidaus žetonų kiekio atsigavusio J. R. Maderoso statymų kėlimą. Oponentas sustūmė viską, o mūsiškis nutarė išmesti kortas, jas parodydamas oponentui. Ir tada buvo sužaista mūsiškiui lemtinga partija. J. R. Maderosas pakėlė statymus iki 525 tūkstančių, S. Perssonas atsakė, o BB pozicijoje R. Bruneikis permušė iki maždaug 3 milijonų. Perssonas nusimetė, o ispanas vėl sustūmė viską. Lietuvis dar kiek pamąstė, tačiau damų poros išmesti negalėjo. Nuojauta neapgavo – priešininkas atvertė porą karalių ir nokautavo mūsiškį. V. Burneikiui už 4 vietą atiteko solidi 86 850 eurų suma.

Įgavęs solidžią žetonų persvarą ispanas pergalės iš rankų nebepaleido. Jis pasirūpino, kad bronza atitektų S. Perssonui. Į finalinę dvikovą jis stojo su beveik 45 milijonais žetonų prieš vos 3 milijonus turintį M. Staszko, tad visai netrukus viskas baigėsi.

Eureka Prahos pagrindinio turnyro finalo rezultatai:

  1. Javieras Rojasas Mederosas (Ispanija) – €311,000;
  2. Martinas Staszko (Čekija) – €172,600;
  3. Simonas Perssonas (Švedija) – €120,090;
  4. Vladas Burneikis (Lietuva) – €86,850;
  5. Mihaita Croitoru (Rumunija) – €70,490;
  6. Benas Shimonas (Izraelis) – €56,520
  7. Gianluca Speranza (Italija) – €43,210;
  8. Cosimo Sabatini (Italija) – €30,460

Eureka pagrindinis turnyras baigėsi, tačiau EPT Prahos festivalis dar net neįpusėjo. Vakar taip pat prasidėjo EPT pagrindinis turnyras, kur jėgas išmėgino ir pirmasis Lietuvos atstovas. Šio turnyro apžvalgą skaitykite jau visai netrukus. Rekordinio EPT Prahos festivalio naujienas mūsų skiltyje rasite kasdien iki gruodžio 17 dienos, o nuo gruodžio 12-osios pakviesime stebėti ir tiesiogines vaizdo transliacijas.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius