-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 29

Pelėdažmogio blogas: Išvyka į pirmą didelį tarptautinį turnyrą

Į mūsų skilties blogų rubriką grįžta pokerio profesionalas ir treneris Gytis Lažauninkas, internete žaidžiantis slapyvardžiu „peledazmogis“. Birželio pabaigoje jis su bičiuliais sudalyvavo Didžiosios Britanijos ir Airijos pokerio turo (UKIPT) išvykoje į pietų Ispanijos Marbeljos miestą, kur šis turas surengė bendrą festivalį su „Estrellas“ pokerio turu. Dabar G. Lažauninkas dalinasi šios kelionės įspūdžiais.
Gytis Lažauninkas (dešinėje) ir bičiuliai Marbeljoje
Gytis Lažauninkas (dešinėje) ir bičiuliai Marbeljoje / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Dar 2015 metų pradžioje, vasario mėnesį, sugebėjau laimėti atrankinį turnyrą „PokerStars“ kambaryje į mano pasirinktą 1100 eurų įpirkos šio kambario organizuojamą gyvą turnyrą. Nekantriai laukiau ir mąsčiau kurį etapą būtų geriausia pasirinkti, kol galiausiai nusprendžiau išbandyti jėgas UKIPT/ESTRELLA etape Marbeljoje, Ispanijoje.

Tai buvo mano pirmas tokios įpirkos ir tokio masto gyvo pokerio turnyras, todėl užtvindžiau „PokerStars“ klientų aptarnavimo skyrių laiškais su įvairiausiais klausimais ir džiaugiuosi kaip greitai ir kantriai man buvo atsakinėjama, nors buvo ir tokių klausimų kaip: „Ar tikrai jau užsiregistravau ir viskas bus gerai?“; „Tikrai, tikrai jau užsiregistravau?“; „Kur, kada, kaip prisistatyti???“ ir panašiai. Išsiaiškinęs visas smulkmenas, pradėjau ieškoti kompanijos vykti kartu. Ilgai ieškoti nereikėjo ir 8 lietuviai išvyko sudrebinti Ispanijos!

Kelionė praėjo sklandžiai (nepaisant kelių pasiklydimų tik atvykus į Marbelją) ir pirmojo turnyro išvakarėse jau apsistojome name, kurį išsinuomavome. Variacija jau pirmą vakarą nusišypsojo ir laimėjau viengulę lovą! Nuo pat pirmų dienų Ispanija gerų orų ir karščio negailėjo, tačiau šiek tiek apmaudu, kad pirmas tris dienas jaučiausi gan prastai ir turėjau temperatūros, tad negalėjau mėgautis visais malonumais.

Kadangi tai buvo mano pirmas tokio lygio turnyras, viskas buvo įdomu ir nauja – tiek registracijos procedūros, tiek turnyrų struktūros ir pati atmosfera tokiame gausiame turnyre, kadangi didžiausias iki tol žaistas gyvas turnyras buvo ne daugiau kaip 100 žmonių. Galbūt dėl to, kad dar neturiu su kuo palyginti, turnyras man atrodė suorganizuotas labai gerai, nors kiti reguliarūs žaidėjai priekaištų turėjo. Na, bet kaip pirmam kartui viskas buvo tikrai labai smagu, kiekvienas interneto atranką laimėjęs žaidėjas gavo „PokerStars“ atributikos – džemperį, marškinėlius ir USB pelę! Gali pasirodyti vaikiška, bet džiaugiuosi kiekvienu net menkiausiu dalykėliu. Turbūt ateityje, sužaidus daugiau gyvų turnyrų, tas entuziazmas išblės ir viskas taps labiau įprasta.

Be pagrindinio turnyro, į kurį buvau laimėjęs interneto atranką, dar žaidžiau beveik visus šalutinius turnyrus bei keletą satelitų į „main'ą“ ir „highrollerį“. Rimčiau užsikabinti pavyko tik „Marbella Cup“ 330 eurų įpirkos turnyre, kuriame nužygiavau iki 42 vietos. Tačiau džiaugiuosi, kad kabinausi visur: poroje satelitų kritau burbulo fazėje, dviejuose šalutiniuose turnyruose kritau likus 5-10 vietų iki pinigų – trumpai tariant pritrūko šiek tiek variacijos šypsnio.

Nors iš materialinės pusės pirmas blynas lyg ir prisvilo, tačiau geros emocijos, nuostabi kompanija ir įsimintina patirtis viską atperka. Su nekantrumu laukiu kitos pokerio kelionės ir nedrąsiai tikiuosi sudrebinti gyvo pokerio ringą.

Paskaityti apie UKIPT Marbeljos festivalio rezultatus galite čia.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius