-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 12

Pelėdažmogio blogas: Vasara žaidimą dažnai keičia mokymasis

Kviečiame vėl skaityti pokerio profesionalo ir trenerio Gyčio Lažauninko, „PokerStars“ kambaryje žaidžiančio slapyvardžiu „peledazmogis“, tinklaraščio įrašą. Šįsyk vaikinas nutarė papasakoti apie pokyčius vasaros sezono metu, kai leisti daug daug valandų prilipus prie kompiuterio nesinori.
Pokerio mokymosi programos
Pokerio mokymosi programos / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Vasara. Niekas nepaneigs, kad tai geriausias metų laikas, džiuginantis gerais orais, atostogomis prie jūros, gamtoje ar tiesiog pas močiutę kaime. Tiesa, visų vasara skirtinga. Vieni ilsisi nuo mokslų, kiti kimba į darbus, dar kiti tiesiog dirba savo kasdieninius darbus, prisitaikydami prie vasaros ritmo. Šiame straipsnyje norėčiau pažvelgti į pokerio žaidėjo vasarą.

Pokerio profesionalo kasdienybė paprasta. Jei tą dieną nori - sėdi prie stalų, jei motyvacijos stinga - žaisti tikrai neverta, nes aukščiausio žaidimo lygio nepalaikysi. Prasidėjus vasarai ir atšilus orams būtent motyvacija ir pradeda kišti koją. Kai pabudęs ryte ruošiesi sėsti ilgai sesijai, o už lango šviečia saulė ir termometro stulpelis rodo virš 20 laipsnių šilumos, noras žaisti iškart išgaruoja. O dar jei randi kelis draugų pasiūlymus kaip praleisti dieną, jo išvis nebelieka. Motyvacijos trūkumas labiausiai atsiliepia žaidimo apimtims - sužaistų turnyrų skaičiui, pokeryje paprastai vadinamam anglišku žodžiu "volume". Pavyzdžiui, lapkričio mėnesį aš sužaidžiau dvigubai tiek turnyrų kiek per visą vasarą:

Asmeninio archyvo nuotr./Peledzmogis
Asmeninio archyvo nuotr./Peledzmogis

Dauguma galbūt nesupras ir sakys, kad ne toks ir didelis skirtumas žaisti mažiau, tačiau gyvenant iš pokerio stabilių pajamų ar algos kiekvieną mėnesį negauni ir visas tavo uždarbis pasiekiamas iš įdėto "volume". Kuo daugiau turnyrų sužaisi, tuo didesnį valandinį uždarbį galėsi pasiekti. Be to, žaidžiant daugiau mažėja ir visų pokeristų taip nemylima variacija. Vasarą bandau šiek tiek kitaip susidėlioti žaidimo grafiką: dažniau žaidžiu naktines sesijas (19:00 – 04:00), retkarčiais "užkuriu" ir rytines  (06:00 – 14:00), vietoj man įprasto sesijos laiko (15:00- 02:00).

Taip pat vasarą yra šiek tiek sumažėjęs ir mano organizuojamų mokymų intensyvumas. Dauguma mokinių ir toliau noriai prašo pamokų, tačiau šiek tiek rečiau nei tai darydavo ankščiau, o kai kurių išvis jau 3 mėnesius nesu girdėjęs. Nuo rudens visi – tiek dabartiniai, tiek būsimi mokiniai - kibsime į darbus, tad, jei tik yra norinčių, kviečiu susisiekti su manim ir prisijungti prie komandos.

Aš pats asmeniškai vasarą nusprendžiau daugiau laiko skirti darbui atsitraukus nuo stalo: situacijų nagrinėjimui, partijų istorijos analizei, darbui su pagalbinėmis programomis. Taip nutariau, nes negaliu skirti daug valandų žaidimui, tačiau turiu pakankamai laiko trumpiems prisėdimams valandai ar dviem. Kone kiekvieną dieną bent valandą ryte dirbu su "Icmizer" programa ir pažiūriu vieną "RunItOnce" video analizę arba pats sukuriu naują analizę į savo pokerio mokyklą. Po pietų arba prieš juos skiriu 2-3 valandas mokinių individualioms pamokoms, o vakare radęs laisvą valandą vėl sėdu prie "Icmizer" arba "Holdem Resources" programos – tobulėti negalima nustoti nei vieną dieną.

Pabaigai norėčiau pasidžiaugti, kad nors ir minėjau, jog dėl sumažėjusios motyvacijos sėdėti prie stalo sužaistų turnyrų skaičius yra ženkliai per mažas, tačiau rezultatais esu patenkintas. Žinoma, visada norisi dar geriau nei yra, bet 9 doleriai nuo vieno turnyro, kuriuos sugebu daryti vasaros sezone, yra tikrai neblogai. Tikiuosi, kad visas įdėtas vasarą darbas pradėjus daugiau žaisti jai pasibaigus atneš dar geresnius rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius