Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2015 05 19

Įveikęs 17 tūkst. priešininkų lietuvis iškovojo SCOOP čempiono titulą

„PokerStars“ kambaryje tęsiasi Pavasario internetinio pokerio čempionatas (SCOOP) ir antrąją savaitę pradėjo išskirtinai sėkmingi lietuvių pasirodymai. Vakar vakare slapyvardį „Kicionas“ pasirinkęs tautietis 27 dolerius pavertė į 48 tūkst. dolerių prizą ir SCOOP čempiono titulą. Dar pora lietuvių kovojo SCOOP dalimi tapusio „Sunday Million“ finale.
SCOOP logotipas
SCOOP logotipas / Pokerlistings.ru
Temos: 1 Pokeris

Net 16 910 pokerio entuziastų sekmadienio vakare užsiregistravo į SCOOP-23-L 27 dolerių įpirkos beribio Holdem pokerio turnyrą ir tarp 186 pasiekusių antrąją dieną buvo du mūsiškiai. Atrodė, kad daug rimtesnius šansus kovoti dėl solidžių prizų turi lietuvis „sowiniai“, kuris antrąjį varžybų etapą pradėjo iš penktosios pozicijos. Tuo tarpu „Kicionas“ antros dienos starte pagal žetonus užėmė tik 90-ąją vietą. Tačiau jau pačioje dienos pradžioje laimėti du monetos metimai ir antrąjį tautietį išvedė į lyderių dešimtuką. Kurį laiką abu lietuviai žengė antrame dešimtuke su beveik vienodomis žetonų pilimis, bet po to „Kicionas“ vėl pateko į nesėkmių ruožą į nukrito į rikiuotės pabaigą, o „sowiniai“ priartėjo prie lyderių dešimtuko.

Atrodė, kad „Kicionas“ baigs pasirodymą 63 vietoje, kai jis su 17 privalomųjų statymų nutarė permušti iš vėlyvos pozicijos vogti bandžiusį oponentą su skirtingų spalvų karaliumi ir dviake, o kitas priešininkas atsibudo su tūzų pora. Tačiau Fortūna lietuviui buvo dosni – bendrose kortose pasirodžiusios dvi poros atnešė jam pasidvigubinimą ir iškėlė į lyderių dešimtuko pabaigą. Netrukus du iš eilės laimėti monetos metimai padėjo jam dar labiau sustiprinti pozicijas, tuo tarpu „sowiniai“  nerasdamas progų laimėti žetonų iškrito už dvidešimtuko ribų. Jis su žaidimu atsisveikino 24 pozicijoje ir apsiribojo 768 dolerių prizu.

Tuo tarpu „Kicionas“ neketino niekur trauktis. Jis laimėjo dar kelis monetos metimus, o po to susprogdino finalinio stalo burbulą, kai su devynakėmis nepasigailėjo damas laikiusio priešininko. Finalą lietuvis pradėjo iš antros pozicijos, tačiau nuo pirmaujančio Indijos atstovo jis atsiliko beveik dvigubai. Visgi, ir tai jokių problemų kovoje tautiečiui nesukėlė. Dar vienas sėkmingas monetos metimas ir pasidvigubinęs lyderio sąskaita „Kicionas“ perėmė aukščiausią poziciją.

Likus keturiems žaidėjams turnyras buvo sustabdytas dėl galimų dalybų aptarimo. Būtent „Kicionas“ nesutiko su pagal žetonų kiekius siūlomomis dalybomis, tad netrukus veiksmas buvo atnaujintas. Labai greitai krito du varžovai. Nors juos abu pašalino finalo pradžioje pirmavęs indas „r shetty“, tačiau tarpusavio bankuose sėkmingiau kovojęs lietuvis prieš lemtingą dvikovą turėjo šiokią tokią žetonų persvarą. Du žaidėjai vėl sustabdė žaidimą ir darsyk pamėgino susitarti dėl dalybų, tačiau pasitinkitis savimi mūsiškis vėl paprašė per daug, tad susitarimo pasiekti nepavyko.

Gan greitai paaiškėjo, kad sprendimas buvo teisingas. Oponentui įraišavus „Kicionas“ nutarė kelti statymus 4 kartus su karaliumi ir penkake. Varžovas sutiko. Flope pagavęs dvi poras mūsiškis nutarė paspęsti spąstus ir tikrino. Planas pasiteisino su kaupu – turne pasirodžiusi šešakė varžovui suteikė mažesnes dvi poras (jis laikė vienspalves 5 ir 6), tad netrukus visi žetonai atsidūrė stalo viduryje.

Ši įspūdinga pergalė užtikrino „Kicionui“ 48 567 dolerių prizą, SCOOP čempiono titulą ir prabangų serijos čempiono laikrodį.

Dar pustuzinis lietuvių žengė giliai kituose vakar vakare pasibaigusiuose SCOOP turnyruose. Keliems jų pavyko susižerti penkieženklius prizus. Plačiau apie tai skaitykite netrukus atskiroje apžvalgoje.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius