-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 04

Niki Jedlicka: „Buvo laikas, kai sumos mažesnės nei 100 tūkst. dolerių man atrodė tarsi netikri pinigai“

Aukštų statymų grynųjų pinigų žaidimų superžvaigždė Niki Jedlicka pokerio ringe sužibėjo dar 2007 metais, kuomet per penkis mėnesius kambaryje „Full Tilt Poker“ iš savo oponentų iškovojo 3,5 milijonus JAV dolerių. Nuo to laiko austras kartais žengdavo į pokerio turnyrų ringus didžiuosiuose festivaliuose, tačiau didžiąją dalį žaidimui skirto laiko jis vis tik praleisdavo internete. Po solidžios pertraukos profesionalą stebėjome Europos pokerio turo (EPT) Vienos etapo ringe. Progos pakalbinti žvaigždę Vienoje nepraleido „PokerListings.com“ žurnalistai.
Niki Jedlicka
Niki Jedlicka / pokerlistings.com nuotr.
Temos: 2 Laikas Pokeris

– EPT kovose nedalyvavote ištisą amžių, kas privertė žengti į Vienos etapo ringą?

– Jeigu nuoširdžiai, tai norėjau apžiūrėti Hofburg rūmus, kur ir vyko festivalis. „Eureka“ pokerio turo pagrindiniame turnyre pamačiau daugybę pažįstamų veidų ir pasijutau lyg pats žaisčiau. Nedvejojau ir užsiregistravau į „Eureka High Roller“ turnyrą.

Buvo laikas, kai prieš save neturėdamas bent 100 tūkstančių dolerių, jaučiausi taip tarsi žaisčiau iš netikrų pinigų.

– Užsiregistravote ir iškovojote antrąją vietą, nusileisdamas tik „PokerStars Pro“ komandos žvaigždei Eugene'ui Katchalovui. Kaip tai įvyko?

– Nesu praradęs įgūdžių, o žaisdamas nuolatos pasitikiu savo instinktais. Be to, su visa derama pagarba Eugene'ui, nemanau, kad esu ženkliai silpnesnis už jį gyvuose pokerio turnyruose. Tai ir lėmė šaunų mano pasirodymą.

– Milijonieriumi tapote būdamas vos dvidešimties ir nuo to laiko niekuomet nebuvote bankrutavęs. Ar vis dar neprarandate motyvacijos žaisti?

– Niekuomet aktyviai nesimokiau pokerio teorijos. Mano pokerio kapitalo valdymas karjeros pradžioje buvo siaubingai netikslus. Nepaisant nieko mano talentas ir ambicijos nepavedė, tai darė ir tebedaro pokerį patrauklų man. Be to, dažnai žaidžiu ne dėl piniginės vertės, o dėl aukšto lygio pokerio manevravimo, kas taip pat padeda išlaikyti susidomėjimą žaidimu.

– EPT metu vyko ir privatūs aukščiausių statymų banko limito Omaha pokerio grynųjų pinigų žaidimai. Ar dalyvavote juose?

– Žinoma. keletą naktų iš eilės praleidome prie pokerio stalų iki pat aušros. Pradėjome nuo 50/100 eurų privalomųjų statymų, vėliau jie kilo iki 100/200 eurų. Man sekėsi gan gerai. Išėjau kaip vienas iš laimėtojų.

– Juk tai jūsų stichija? Aukštų statymų grynųjų pinigų kovos prie Omaha pokerio stalų? Gal žaidžiant įvyko kas nors netikėta?

– Žaidimas klostėsi ramiai ir solidžiai. Didžiąją dalį laiko žaidžiau prieš puikiai iš interneto mūšių pažįstamus varžovus. Kiek nustebino tai, kad šių žaidimų metu susidūriau su keletu nematytų žmonių.

– Ar žaisdamas prie jaunesnius varžovus nesijaučiate tarsi iš kito laikotarpio?

– Tiesą sakant jaučiuosi. Be to, veikia ir tai, kad pokeris pavertė mane milijonieriumi labai anksti. Nuo to laiko atrodo, kad nuolat žaidžiu nemokamus turnyrus.

Be to, dažnai žaidžiu ne dėl piniginės vertės, o dėl aukšto lygio pokerio manevravimo, kas taip pat padeda išlaikyti susidomėjimą žaidimu.

– Ar laimėti pinigai smarkiai pakeitė jūsų gyvenimą?

– Žinoma, galiu leisti sau daugiau nei daugelis. Šiuo metu kaip tik ruošiuosi atlikti namuose remontą, tad manau laimėsiu šiek tiek pinigų naujai spintai ir virtuvės stalui. Be to, stambūs laimėjimai priverčia kitaip pažiūrėti į pinigus. Buvo laikas, kai prieš save neturėdamas bent 100 tūkstančių dolerių, jaučiausi taip tarsi žaisčiau iš netikrų pinigų.

– Kokie jūsų ateities planai?

– Man per vėlu mokytis kažkokio kito amato. Pastaruoju metu dažniausiai keliauju ir rūpinuosi savo investicijomis. Be to, nuolat žaidžiu pokerį, manau, ateityje taip ir liks. Turiu planų verslui, tačiau apie juos kol kas nenoriu šnekėti.

– Ar galime tikėtis išvysti jus pasaulio pokerio serijos (WSOP) kovose ateinančią vasarą?

– Nekenčiu Las Vegaso. Buvau ten tik sykį ir vos porą dienų bet to labiau nei pakako. Tad WSOP turės apsieiti be manęs.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius