-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 22

„Juodojo penktadienio“ aukos JAV dar kurį laiką nesulauks savo pokerio kapitalų grąžinimo

JAV pokerio bendruomenė, patyrusi federalinės valdžios rankos sunkumą „Juodojo penktadienio“ metu, vėl sulaukė prastų naujienų. Užšaldytos amerikiečių sąskaitos kambaryje „FullTilt Poker“ jiems prieinamos nebus dar mažiausiai metus.
poker.co.uk nuotr.
poker.co.uk nuotr.
Po to, kai didžiausia pokerio korporacija pasaulyje „PokerStars“ sudarė sutartį su JAV vyriausybe ir įsigijo jų perimtą internetinio pokerio kambarį „FullTilt Poker“ drauge su visu šiam kambariui priklausančiu turtu ir įsipareigojimais, JAV pokerio bendruomenė lengviau atsikvėpė ir iš naujo įgavo viltį atgauti savo lėšas. Tačiau ne viskas taip paprasta.

Ne JAV gyvenantys pokerio žaidėjai, kurių lėšos taip pat buvo įšaldytos, savo pinigus atgavo nedelsiant po to, kai korporacija „PokerStars“ pasiekė susitarimą su Federaline valdžia. Kiek sudėtingesni santykiai vystosi tarp JAV valdžios organų ir šios šalies pokerio bendruomenės.

Nedelsiant po federalų ir „PokerStars“ pasiekto susitarimo JAV Teisingumo departamentas sudarė specialią komisiją, kurios pareiga, nuspręsti, kokią dalį savo pinigų turėtų atgauti buvę „FullTilt Poker“ žaidėjai. Tačiau pasirodo, kad tai toli gražu nėra lengvas uždavinys. Amerikiečiams buvo žadama, kad savo pinigus jie turėtų atgauti dar iki šios vasaros pradžios, tačiau taip neįvyko. To priežastis – minėtos komisijos sprendimo nebuvimas. Šiuo metu daugiau nei 1,3 milijono amerikiečių laukia, kol galės atsiimti savo lėšas iš buvusio „FullTilt Poker“ kambario. Bendra šių pinigų suma viršija 184 milijonus dolerių. Tačiau Teisingumo departamento sudaryta komisija niekaip nepriima sprendimo, kokią dalį savo pinigų žaidėjai atgaus.

„Daugiau nei dvejus metus besitęsiančioje istorijoje artimiausiu metu nebus sudėti taškai, – sakė prisistatyti nepanorėjęs Teisingumo departamento atstovas. – Tam yra daugybė priežasčių. Šie žmonės žinojo, kad pažeidžia federalinį įstatymą. Tad jie turėjo būti pasiruošę priimti pasekmes.“ Pasak neoficialių šaltinių, didžiausias trukdis išmokėti pinigus pokerio entuziastams yra tarpusavio nesusikalbėjimas tarp šį procesą valdančių  institucijų. Tuo tarpu JAV pokerio bendruomenę neramina ne tik tai, kad vėl neaišku, kuomet jie susigrąžins savo pokerio kapitalus, bet ir tai, kad šis procesas lemia ir sprendimus, kurių ieškoma norint grąžinti virtualų pokerį į JAV.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius