-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 15

„Retro Poker Cup“ seriją užbaigė Justo Semaškos triumfas „High Roller“ turnyre

Vakar finišavo Šiaurės Kipre vykusi „Retro Poker Cup“ serija. Paskutinę dieną buvo sužaisti finalai tiek pagrindiniame turnyre, tiek „High Roller“ varžybose. Abiejuose finaluose kovojęs Justas Semaška viso pelnė 123 tūkstančius dolerių.
Justas Semaška / meritpoker.com nuotr.
Justas Semaška / meritpoker.com nuotr.


Justas Semaška „Retro Poker Cup“ festivalį užbaigė skambia gaida. Vaikinas įveikė visus oponentus 5000 dolerių įpirkos „High Roller“ turnyre ir susižėrė 96 852 dolerius, o dar 26 140 dolerių jam atiteko už 6 vietą 2200 dolerių įpirkos pagrindiniame turnyre.

Pirmiausiai buvo žaidžiamas „Retro Poker Cup“ pagrindinio turnyro finalas, kuriame tarp 10 žaidėjų J. Semaška startavo iš 4 pozicijos. Deja, įsitvirtinti kovoje dėl didžiųjų prizų nepavyko. Lemiamoje partijoje lietuvis sudėjo viską flope J♠7♥2♦ pagavęs aukščiausią porą su K♥J♦, tačiau didįjį privalomąjį statymą (BB) apgynęs Halilas Yesilyaprakas su J♥7♦ pagavo dvi poras. J. Semaška baigė pasirodymą 6 vietoje, už kurią gavo 26 140 dolerių.

Na, o vėlyvą popietę prasidėjo „High Roller“ finalas, kur lietuvis startavo antras pagal žetonus, atsilikdamas tik nuo vokiečio Nino Ullmanno. Tai buvo J. Semaškos diena – mūsiškis savo rankomis pašalino daugelį finalo žaidėjų.

Tiesa, pačioje kovos pradžioje lietuvis patyrę skaudų smūgį. Su Q♣J♦ J. Semaška pamatė svajonių flopą T♦9♦8♣. Netrukus visi mūsiškio ir libaniečio Josepho El Khoury žetonai atsidūrė stalo viduryje. Deja, turnas 9♣ atnešė oponentui pilną trobą, tad J. Semaška prarado apie trečdalį savo žetonų ir smuktelėjo į žetonų lentelės vidurį.

Bet po to lietuvis laimėjo monetos metimą ir 9 vietoje pašalino vos 3BB turėjusį Ibrahimą Onurą Aksu. Kovai tęsiantis buvęs lyderis N. Ullmannas prarado daugiau nei pusę žetonų, o tuomet jo pasirodymą 7 vietoje užbaigė mūsiškis. Lietuvis su J♦J♠ atsilaikė prieš varžovo K♦J♠ ir vėl iššoko į lyderių tarpą.

Greitai jis susigrąžino ir visus žetonus iš J. El Khoury. Pastarasis mažojo privalomojo statymo pozicijoje sustūmė 4,5BB su T♠T♦, o lietuvis BB pozicijoje atsakė su J♦7♦ ir bendrose kortose pagavo valetą. Po šio banko lietuvis peržengė milijono žetonų ribą. Po to vėl sekė nesėkminga atkarpa, po kurios mūsiškiui liko 415 tūkstančių apvaliųjų. Tačiau tuomet jis per dvi partijas „surinko“ Edgardą Raffoulą – pirmiausiai pasidvigubino su 9♦9♠ prieš A♠5♦, o tuomet su A♦9♣ atsilaikė prieš J♠5♥.

Dar viena lietuvio auka tapo rusas Aleksejus Popovas. J. Semaška atidarė banką su Q♥9♥, o rusas sustūmė paskutinius žetonus su T♣5♣. Į sustūmimą atsakė Chadi Ojelli su A♦Q♠. Prisijungė ir permušti nebegalėjęs mūsiškis. Bendrose kortose atsivertus devynake padovanojo eilinį banką lietuviui, o rusas atsisveikino ketvirtas. Ch. Ojelli turėjo tenkintis bronza, kai su Q♣5♥ nenulaužė lietuvio 9♠9♥.

Dvikova prieš turką Serefą Dursuną Anarą truko mažiau nei pusvalandį ir ją užbaigė monetos metimas. 2,5 karto daugiau žetonų turėjęs J. Semaška su T♣T♠ atsilaikė prieš oponento A♣J♠ ir susižėrė pagrindinį 96 852 dolerių prizą.

Viso „Retro Poker Cup“ serijoje lietuviai triumfavo net šešiuose turnyruose. Serijos pradžioje pergales iškovojo Aleksandras Rusinovas ir Gytis Bernatavičius. Kiek vėliau nedideliame šalutiniame turnyre triumfavo J. Semaška, po to dusyk iš eilės pergalės skonio ragavo Benas Gudelis, o viską užbaigė vakarykštis J. Semaškos triumfas.

Lietuviai buvo nesulaikomi ir prieš maždaug mėnesį vykusiame „Mediterranean Poker Cup“ festivalyje. Tuomet „High Roller“ čempionu tapo bei 92 500 dolerių pelnė A. Rusinovas, o pagrindiniame turnyre į 5 žaidėjų didžiųjų prizų dalybas pateko dar du tautiečiai. G. Bernatavičius susižėrė 100 590 dolerių, o Ryčiui Praninskui atiteko 77 380 dolerių.

Turbūt nereikia stebėtis, kad dėl tokio Lietuvos pokerio meistrų dominavimo baimindamiesi prarasti laisvalaikio žaidėjus „Merit Poker“ serijų organizatoriai apribojo lietuviams galimybę dalyvauti didžiuosiuose turnyruose.

Visgi, nemaža dalis mūsiškių ir ateityje ketina vykti į Šiaurės Kiprą dėl patrauklių šalutinių turnyrų ir pelningų grynųjų pinigų žaidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius