-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 08

Vokietis – „UKIPT Online“ čempionas, laukiama lietuvių pasirodymo

Anglijos mieste Bristolyje startavo Didžiosios Britanijos ir Airijos pokerio turo (UKIPT) kovos. Šį kartą populiariojo pokerio festivalio, kurį organizuoja didžiausia pasaulyje pokerio korporacija „PokerStars“, mūšiai prasidėjo nuo „UKIPT Online“ finalinio stalo mūšio.
Wojtekas Barzantny (centre)
Wojtekas Barzantny (centre)

Aštuoni stipriausi „UKIPT Online“ pokerio serijos vykusios internetinio pokerio kambaryje „PokerStars“ dalyviai, susikibo prie gyvo pokerio stalo, kad išsiaiškintų, kuris jų nusipelnė čempiono titulo.

Serijos „UKIPT Online“, 735 svarų sterlingų įpirkos pagrindinio turnyro internetinio pokerio kovoje aštuoni žaidėjai iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Rusijos, Olandijos ir Urugvajaus iškovojo teisę kautis finale, kuris startavo lapkričio 7 dieną Anglijos Bristolio mieste. 

Mūšis prie renginio finalinio stalo netruko įsibėgėti ir netrukus finalininkų gretas paliko pirmoji auka, kuria tapo Sergejus Prostakovas. Ruso pokerio kapitalas, kirtus finišo liniją, pasipildė 6 153 svarais sterlingų. Septintoje vietoje finišavo britas Benas Jenkinsas, kuriam atiteko 9 245 svarų sterlingų prizas, o šeštoje pozicijoje pasirodymą baigusio airio Dano Smytho sąskaita pasipildė 14 381 svaru sterlingų. 

Tarp ištvermingiausių penketuko pirmasis suklupo Joepas van den Bijgaartas. Jam atiteko 20 545 svarų sterlingų prizas, o ketvirtoje vietoje finišavęs ir vos tris žaidėjus už savęs palikęs vokietis Davidas Lenzas susižėrė 30 817 svarų sterlingų. Egzotiškojo Urugvajaus vėliavą nešantis Rafaelis Porzecanskis iškovojo trečiąją vietą ir piniginę pastorino 41 090 svarų sterlingų, palikdamas dėl titulo kovoti britų pokerio žvaigždę, Pasaulio pokerio serijos (WSOP) finalininką Chrisą Moormaną ir vokietį Wojteką Barzantny.

Pokerio žvaigždė iš Didžiosios Britanijos į lemiamą dvikovą stojo turėdamas ženklią žetonų persvarą, tačiau situacija netruko pasikeisti. Kovingai nusiteikęs vokietis nebuvo linkęs pasiduoti ir pamažu, bet užtikrintai persvėrė rezultatą savo naudai.

Įdomu tai, kad lemiamos akistatos metu, visais turimais žetonais žaidėjai rizikavo tik vieną kartą. Šis padalinimas ir tapo lemtingu. Savo žetonų krūvelėje, turėdamas apie 20 privalomųjų statymų britas, sustūmė savo žetonus į stalo centrą. Jis laikė tūzą ir triakę. Tuo metu W.Barzantny rankose išvydo damą ir valetą, ir, turėdamas gerokai daugiau žetonų, nusprendė atsakyti. Po nereikšmingo flopo Ch.Moormanas vis dar turėjo pranašumą prieš oponentą, tačiau turne atsivertęs valetas apvertė viską aukštyn kojom. Paskutinė bendroji korta nieko nepakeitė ir vokietis šventė pergalę. 

„Šią pergalę skiriu neseniai mus palikusiam daktarui Alexanderiui Maurerui” – po lemiamos partijos ištarė vokietis. Ch.Moormano sąskaitą papildė 55 471 svarai sterlingų, o W.Barzantny atiteko pagrindinis 77 126 svarų sterlingų prizas ir „UKIPT Online” čempiono titulas. „Visą tai dariau daugiausia dėl trofėjaus” – po kovos sakė vokietis, tačiau nepuolė ginčytis, kai buvo paminėta, kad 77 126 svarai sterlingų taip pat gana svari priežastis pademonstruoti geriausią savo žaidimą.

Kovos UKIPT Bristolio etape tęsiasi, o lapkričio 8 dieną startavo pagrindinis turo turnyras, kuriame laukiame ir lietuvių pasirodymų. Šviežiausios naujienos iš Anglijos jau rytoj 15min.lt pokerio rubrikoje.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius