Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 24

Ar sportinis pokeris bus priimtas į „SportAccord“ šeimą?

Užsienio žiniasklaida skelbia, kad sportinis pokeris yra visai arti prisijungimo prie olimpines ir neolimpines sporto šakas vienijančios organizacijos „SportAccord“.
patricknally.com nuotr.
patricknally.com nuotr.

Interneto portalas „insidethegames.biz“ skelbia, jog yra tikrai daug šansų, kad Tarptautinės pokerio federacijos (IFP) prašymas prisijungti prie „SportAccord“ bus patenkintas, nes sulaukė valdančiosios tarybos rekomendacijos. Pokerio federacija nebūtų vienintelis naujokas. Priėmimo į „SportAccord“ kartu tikisi ir Pasaulio rankų lenkimo federacija (WAF) bei Regbio lygų tarptautinė federacija (RLIF).

Svarbu pastebėti, kad kalbama apie sutapimų pokerį (match poker) - sportinio pokerio variaciją, kai komandų atstovai prie skirtingų stalų žaidžia su identiškomis kaladėmis ir skaičiuojamas uždirbtų taškų skirtumas.

Ne visiems pretendentams taip pasisekė – „SportAccord“ atmetė parkuro sporto atstovų aplikaciją, nepritarė Pietų Korėjoje įsikurusios Tarptautinės e-Sporto Federacijos bei Tarptautinės stulpo sporto federacijos prašymams.

Kvietimas prisijungti prie daugiau nei 90 „SportAccord“ vienijančių sporto federacijų laikomas kertiniu žingsniu link olimpinių žaidynių. 

Tačiau tikrai ne kiekvienas sportas patenka į Olimpiadą. Pasaulio smiginio federacija (WDF) yra „SportAccord“ narė, tačiau jos vadovai yra viešai pasakę, kad smiginio šansus patekti į olimpines žaidynes laiko neegzistuojančiais.

Greičiausiai sportinio pokerio šansai taip pat nebūtų didesni. Kol kas net patekimas į „SportAccord“ šeimą vis dar nėra galutinai patvirtintas ir kelia įvairių klausimų. Šios organizacijos oficialiai pateikiamuose penkiuose sporto bruožuose yra nurodoma, kad sporto šakoje negali būti įtrauktas sėkmės afktorius. Tai gali vėl atgaivinti amžinąją diskusiją – ar pokeris yra sportas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius