-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 14

Iš anksto prezidento rinkimuose lietuviai balsuoja aktyviau nei per Seimo rinkimus

Pirmąją išankstinio balsavimo prezidento rinkimuose dieną savo valią pareiškė 22 tūkst. 100 piliečių, tai yra 0,83 proc. visų rinkėjų.
Rinkimai
Rinkimai / Egidijaus Jankausko/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Rinkimai

Rinkėjai prezidento rinkimuose išankstiniame balsavime šiek tiek aktyvesni nei Seimo praėjusių metų rudenį. Parlamento rinkimuose pirmąją išankstinio balsavimo dieną iš viso balsavo 16 tūkst. 419 rinkėjų, 0,61 proc. nuo visų rinkėjų skaičiaus.

Trečiadienį 13 tūkst. 749 rinkėjai balsavo iš anksto savivaldybėse, 8 tūkst. 351 – specialiuose paštuose, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija.

Pirmąją išankstinio balsavimo prezidento rinkimuose dieną savo valią pareiškė 22 tūkst. 100 piliečių, tai yra 0,83 proc. visų rinkėjų.

Aktyviausiai rinkėjai balsavo Palangos (1,94 proc.), Neringos (1,62 proc.), Kaišiadorių rajono (1,39 proc.) savivaldybėse. Mažiausiai rinkėjų pirmąją išankstinio balsavimo dieną atėjo Šiaulių rajono savivaldybėje – 0,26 proc.

Rinkėjai, sekmadienį neturėsiantys galimybės ateiti į savo rinkimų apylinkę, gali balsuoti iš anksto, bet kurioje savivaldybėje. Balsavimas prasidėjo trečiadienį ir baigsis ketvirtadienį 20 val.

Iš anksto balsuoti gali ir rinkėjai, negavę rinkėjo pažymėjimo. Jį galima atsispausdinti iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) internetinio puslapio, suvedus asmens duomenis.

Trečiadienį prasidėjo balsavimas ir specialiuose paštuose, kur gali balsuoti tie rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, taip pat – atliekantys privalomąją karo tarnybą, atliekantys valstybės tarnybą ar dirbantys pagal darbo sutartis tarptautinėse karinėse operacijose užsienyje arba atliekantys arešto ar laisvės atėmimo bausmę. Balsavimas specialiuose paštuose baigiasi penktadienį.

Penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose, čia balsuoti galės sulaukę daugiau nei 70 metų, turintys negalią, sergantys ir nedarbingumo pažymėjimą turintys rinkėjai. Norintieji balsuoti namuose apie tai turi informuoti vietos rinkimų komisiją.

Lietuviai gali balsuoti ir užsienyje: paštu, diplomatinėse atstovybėse. Balsavimas diplomatinėse atstovybėse jau yra prasidėjęs ir baigsis sekmadienį, 20 val. Lietuvos laiku.

Balsavimas rinkimų dieną, sekmadienį, rinkimų apylinkėse vyks nuo 7 iki 20 valandos.

Dalyvauti prezidento rinkimuose VRK yra registravusi septynis kandidatus. Tai: Socialdemokratų partijos iškeltas pirmininkas Algirdas Butkevičius, Darbo partijos kandidatė Loreta Graužinienė, savarankiškai rinkimuose dalyvaujantys eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas Valentinas Mazuronis, ekspremjerė Kazimira Prunskienė ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius