Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Seimą išrinktos Druskininkų vicemerės Kristinos Miškinienės pavaldiniai persistengė agituodami už viršininkę

Kol Vilniuje verda aistros dėl valdančiosios koalicijos, rinkimų į Seimą atgarsiai vis dar aidi ir Dzūkijoje. 23 Druskininkų savivaldybei pavaldžių įstaigų vadovai persistengė agituodami už į Seimą išrinktą socialdemokratę Druskininkų vicemerę Kristiną Miškinienę. Tokį sprendimą jau po rinkimų į Seimą rezultatų priėmė rinkimų prievaizdai.
Kristina Miškinienė
Kristina Miškinienė

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) Druskininkų savivaldybei priklausančių ar jos valdomų  švietimo, medicinos, turizmo, socialinių paslaugų ir kitų įmonių vadovus, paskutinę praėjusių rinkimų į Seimą agitacijos dieną Druskininkų ir Lazdijų rajonų spaudoje išplatinusių pasirašytą agitacinį tekstą, kuris buvo apmokėtas kaip kandidatės į Seimą K.Miškinienės politinė reklama, pripažino naudojusis tarnybine padėtimi vykdant rinkimų agitaciją.

Agitaciniai straipsniai
Agitaciniai straipsniai

VRK raštu jiems išsiuntė savo priimtą nutarimą ir ateityje rekomendavo vengti tokių agitacijų.

Skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai dėl kandidatės K.Miškinienės atstovaujamos institucijos piktnaudžiavimo buvo parašęs žinomas fotomenininkas, dailininkas ir skulptorius druskininkietis Gintaras Žilys.

Reklaminis tekstas pavadinimu „Mes tik už Kristiną Miškinienę“, kurį pasirašė 23 Druskininkų biudžetinių įstaigų vadovai ir direktoriai, Lazdijų ir Druskininkų laikraščiuose pasirodė spalio 26 dieną, kai iki rinkimų agitacijos draudimo įsigaliojimo buvo likusios keliolika valandų. Jame mokyklų, darželių, medicinos įstaigų, turizmo, socialinių, komunalinių paslaugų įmonių vadovai kvietė balsuoti už K.Miškinienę.

Lazdijų – Druskininkų rinkimų apygardoje antrajame rinkimų ture varžėsi socialdemokratė K.Miškinienė ir konservatorius Vaidas Šalaševičius. Seimo narės mandatą iškovojo dvylika metų Druskininkų vicemere dirbusi K.Miškinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius