-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 15 /12:25

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo balsų pirkimo įkalinimo įstaigose Darbo partijos nariams Jonui Pinskui ir jo žmonai Živilei

Teisėsaugos pareigūnai jau atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo balsų pirkimo Darbo partijai Lietuvos įkalinimo įstaigose.
Darbo partija
Darbo partija / BFL/ Tado Umaro nuotr.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS sakė, kad šis tyrimas jau pradėtas praėjusią savaitę.

Naujienų portalas delfi.lt pirmadienį skelbia slapta darytus vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuotos galimos derybos dėl įkalinimo įstaigose laisvės atėmimo bausmes atliekančių asmenų balsavimo už Darbo partiją. Filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip tariamasi dėl kalinių paramos „darbiečiams“, Vilniaus vicemerui Jonui Pinskui ir jo žmonai Živilei. Kalbama apie konkrečias sumas, dėliojami balsavimo instrukcijų kaliniams mechanizmai.

Pasak delfi.lt, įrašuose – nurodymai, už ką kaliniai turėtų balsuoti, o už ką – ne, bei paaiškinimai, kaip įkalintiesiems bus atlyginta už jų balsus. Kaip kalinių motyvavimo priemonę, balsų „pardavėjas“ nurodo, pvz., tai, kad balsavimo dieną dalis nuteistųjų paprasčiausiai nebus mušami.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas delfi.lt teigė, jog šią informaciją vertinti reikia labai rimtai.

„Teisėsaugos institucijoms reikia atiduoti šitokius dalykus. Vertins VRK. Bet mes dar tos medžiagos neturime. Ir aš tikiuosi, kad vertins labai griežtai. Norėčiau pirma tą medžiagą pamatyti“, – sakė Z.Vaigauskas.

Policijos departamento ir Generalinės prokuratūros atstovai pirmadienio rytą BNS negalėjo pasakyti, ar bus tiriami paskelbti įrašai ir informacija, tačiau neneigė, kad ji pareigūnus sudomino.

Ar teisėsauga vertins paviešintą medžiagą, paaiškės pirmadienį.

Vaizdo įrašus delfi.lt teigia gavęs dalyvaujant Liberalų ir centro sąjungos kandidatei į Seimą Jurgitai Gintautaitei.

Papildyta 12:25 val. „Jau spalio 12 dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai vaizdo įraše užfiksuotos nusikalstamos veikos, kur vyksta galimos derybos dėl įkalinimo įstaigose laisvės atėmimo bausmes atliekančių asmenų balsavimo už Darbo partiją“, – pirmadienį pranešė policija ir Generalinė prokuratūra.

Tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 172 straipsnį dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise, atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Už šį nusikaltimą baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius