Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos žaliųjų partija pasipiktino VRK leidiniuose pavadinta Lietuvos žaliųjų sąjunga

Kauno apygardos rinkimų komisija Kauno miesto rinkėjams išleistame leidinyje vietoje Lietuvos žaliųjų partijos pavadinimo įrašė neegzistuojančios organizacijos pavadinimą – Lietuvos žaliųjų sąjunga.
Linas Balsys,
Linas Balsys, / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos žaliųjų partija trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad partijos pirmininkas, Seimo narys Linas Balsys dėl aplaidaus Kauno apygardos rinkimų komisijos darbo, vasario 21-ąją raštu kreipėsi į VRK. L.Balsys reikalavo, kad VRK ne tik perspausdintų su klaidomis išleistą informaciją rinkėjams, bet ir apie klaidą paskelbtų viešai, tačiau jokių rezultatų nesulaukė.

„Esame pasipiktinę tokiu neatsakingu Kauno apygardos rinkimų komisijos darbu, taip pat Vyriausiosios rinkimų komisijos neveiklumu dėl padarytos žalos ir rinkėjų dezinformacijos. Rinkimų komisija turėtų ne klaidinti rinkėjus, o jiems padėti. Nesulaukęs jokios VRK reakcijos, antradienį (vasario 24 d.) skambinau šios įstaigos vadovui Z.Vaigauskui, tačiau šis valstybės pareigūnas tik nekonkrečiai pasakė, jog vis dar kažką aiškinasi, nors nuo pastebėto grubaus pažeidimo praėjo net keturios dienos“, – pranešime cituojamas L.Balsys.

Nors informaciniame leidinyje partijos pavadiminas parašytas su klaida,  balsavimo biuleteniuose pavadinimas pateiktas teisingai.

Z.Vaigauskas: „Liepėme atsiprašyti

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas pripažino, kad informaciniame biuletenyje Kaune Lietuvos žaliųjų partijos pavadinimas buvo išspausdintas su klaida.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Zenonas Vaigauskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Zenonas Vaigauskas

Už ką, pasak Z.Vaigausko, Kauno apygardos rinkimų komisija įpareigota viešai atsiprašyti.

„Mes įpareigojome Kauno komisiją, kad ji paskelbtų skelbimą ir atsiprašymą „Kauno dienoje“. Taip pat paprašėme ištirti, kaip tas pavadinimas supainiotas atsirado: ar pati komisija taip sumaišė, ar partijos atstovas atnešė popierius su ne tuo pavadinimu. Kad būtų aišku, kaip atsitiko, kad buvo paskelbtas kitoks pavadinimas, nei mūsų interneto svetainėje“, - sakė jis.

Anksčiau Kauno apygardos rinkimų komisija buvo sulaukusi skundų, kad informaciniame biuletenyje nepateikė penkių kandidatų į merus biografijų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius