-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos rajono liberalus skrydžiui pakėlė „Bangpūčio“ direktorė Audronė Balnionienė

Per šiuos savivaldybių tarybų rinkimus, atrodo, liberalų karštinė iš Klaipėdos persimetė ir į rajoną. Besibaigiančioje kadencijoje jie Klaipėdos rajono savivaldybėje turėjo tik 2 vietas, o dabar klaipėdiškiai jiems patikėjo net 6 mandatus. Į tarybą išrinktas ir Seimo narys Eugenijus Gentvilas. Į tokią sėkmę prieš pat rinkimus po Liberalų sąjūdžio vėliava susivienijusius rajono liberalus atvedė į merus kandidatuojanti ekonomistė Audronė Balnionienė.
Audronė Balnionienė
Audronė Balnionienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Nuo 1987 m. iki 1992 m. ji studijavo dabartinio Lietuvos žemės ūkio universiteto Ekonomikos fakultete, o 2007 m. baigė Maskvos valstybinį industrijos universitetą, kuriame įgijo ekonomikos magistro laipsnį. 

Savo darbinę karjerą pradėjo 1985 m. „Žalgirio“ kolūkyje (Pakruojo r.) buhaltere. Nuo 1997 m. dirbo UAB „Bangpūtys“ vyr. finansininke, o nuo 2006 metų tapo jos direktore.

18,10 proc. rinkėjų balsų surinkusi politikė ant kulnų lipa dabartiniam jau tris kadencijas Klaipėdos rajonui vadovaujančiam socialdemokratui Vaclovui Dačkauskui. Jis surinko 23,33 proc. rinkėjų balsų ir su A.Balnioniene susirems antrame rinkimų ture.

Liberalams Klaipėdos rajono rinkėjai patikėjo kaip niekada daug mandatų – 6. Į tarybą išrinktas ir parlamentaras E. Gentvilas.

Jo pavardė prieš rinkimus buvo įrašyta pačioje Klaipėdos rajono liberalų sąrašo pabaigoje 53-uoju numeriu. Tačiau rinkėjai jį išreitingavo penktuoju liberalų atstovu į savivaldybės tarybą.

Dirbti joje E. Gentvilas nesiruošia ir atvirauja apie tai nusprendęs dar prieš rinkimus.

LiMA nuotr./Vaclovas Dačkauskas
LiMA nuotr./Vaclovas Dačkauskas

„Mano tikslas yra 2016-ųjų Seimo rinkimai, tad aš atsisakysiu savivaldybės tarybos nario mandato. Prarasiu 5 tūkst. litų užstatą. Tačiau toks ir buvo mano tikslas – padėti partijai surinkti kuo daugiau mandatų ir kartu ruoštis Seimo rinkimams, kuriuose kandidatuosiu irgi kaip  Klaipėdos rajono atstovas“, – apie rinkimų rezultatus pasakojo E.Gentvilas.

Neįtikėtinai daug mandatų susižėrę liberalai už savęs paliko iki šiol Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje dominavusią partiją „Tvarka ir teisingumas“ bei socialdemokratus. Abi partijos gavo po 5 mandatus. Žemaičių partija gavo 3 mandatus, darbiečiai – 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius