-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 4 metus Kauno rinkėjų sumažėjo 35 tūkst. – dėl tirpstančio miesto uždaromos apylinkės

Kaune kvietimus dalyvauti savivaldybių tarybos rinkimuose gavo daug mažiau rinkėjų nei prieš 4 metus. Guodžia tik tai, kad trečiadienį prasidėjęs išankstinis balsavimas rodo didelį piliečių aktyvumą. Kaip 15min.lt sakė Kauno miesto rinkimų komisijos pirmininkė Elena Skirmantienė, 2011 m. mieste gyveno apie 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių žmonių. „Šiais metais jų liko tik 265 tūkst.“, – teigė E.Skirmantienė.
Išankstinis balsavimas
Išankstinis balsavimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dėl tuštėjančio miesto tenka uždarinėti ir apylinkes. 2011 m. veikė 105, o šiemet jų tėra 91. Pernai jų dar buvo 93.

Pernai dar veikusios H. ir O.Minkovskių gatvėje esančios dvi apylinkės bendrai turėjo 1100 rinkėjų. „Dėl tiek jau yra prabanga išlaikyti rinkimų apylinkę“, – sakė E.Skirmantienė.

2015 m. vyksiančiuose savivaldos rinkimuose savivaldybių teritorijos bus suskirstytos į 2004 rinkimų apylinkes – dvylika mažiau nei per 2011 m. vasario 27 d. surengtus rinkimus.

Rinkėjai aktyvūs

Trečiadienį Kauno savivaldybėje prasidėjo išankstinis balsavimas. E.Skirmantienė pastebi, kad lyginant su 2011 m. savivaldos rinkimais žmonių šiemet ateina gausiau.

„Matyt, aktyvumą paskatino tiesioginiai mero rinkimai. Apskritai Kaune savivaldos rinkimai tradiciškai sulaukia daugiausiai dėmesio“, – sakė pirmininkė.

Ji prognozuoja, kad per dvi dienas Kaune iš anksto balsuos ne mažiau kaip 8 tūkst. gyventojų. Iš viso čia paruošta 10 tūkst. balsavimo biuletenių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius