-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Remigijus Šimašius pasirengęs kovai, Artūras Zuokas spruko namo

Prieš vidurnaktį į sostinės „Neringos“ restorane įrengtą štabą įžengęs Liberalų sąjūdžio kandidatas į Vilniaus merus Remigijus Šimašius buvo sutiktas audringomis ovacijomis.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Panašu, kad antrojo turo reikės, bet, tiesą sakant, tvirtai esu nusiteikęs ir panašu, kad pergalė bus“, – optimizmą spinduliavo liberalas.

R.Šimašius: pergalė bus

Anot jo, vis ryškėjantys rinkimų rezultatai rodo, kad vilniečiai pasiilgo vakarietiško miesto valdymo ir jiems nusibodo vakar dienos politika.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Remigijus Šimašius ir Eligijus Masiulis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Remigijus Šimašius ir Eligijus Masiulis

Tuo metu, kai dar nebuvo aišku, kad antrame ture susigrums su A.Zuoku, R.Šimašius buvo įsitikinęs, kad antrajame ture V.Tomaševskis jam – parankus konkurentas.

„Deja, daug kas balsuoja nacionaliniu pagrindu. Aš labai tikiuosi, kad ateis laikas, kai nebus žmonėms poreikio balsuoti lenkams dėl to, kad lenkas, rusams dėl to, kad rusas, o lietuviams dėl to, kad lietuvis. Kai galėsime bendrauti mieste, kur bus sprendžiamos tikros problemos, o ne kažkokios butaforinės“, – kalbėjo R.Šimašius.

Liberalo nuomone, taškų jam rinkimuose pridėjo tai, kad jis nearogantiškas, nežiūri į žmones iš aukšto. „Toks veikimas, tą mes žadėjome. Pažadai, kuriuos dalijome, nebuvo kosminiai ir neįgyvendinami“, – teigė politikas.

Sekmadienį restorane „Neringa“ vyrauja pakili nuotaika, Liberalų sąjūdžio atstovai ir juos palaikantys vaišinasi vynu.

Artūras Zuokas spruko namo

Dabartinis Vilniaus meras Artūras Zuokas, pirminiais duomenimis, tiesioginiuose mero rinkimuose sostinėje lieka antras. Vidurnaktį grįžęs į gerokai patuštėjusį rinkimų štabą politikas buvo sutiktas plojimais ir  pirmiausia pasiprašė įpilti alaus.

„Jau reikėtų truputėlį, kiek gi galima?“ – sakė jis, vėl stodamas prieš televizijų kameras ir žurnalistus.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Artūras Zuokas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Artūras Zuokas

Paklaustas, kaip vertina preliminarius rinkimų rezultatus Vilniuje, A.Zuokas tvirtino, kad kol kas nėra, ką vertinti.

„Jų dar nėra. Devynios apylinkės – tai ne rezultatai. Rezultatai, matyt, bus ankstyvą rytą ar 4 val. Pirmosios apylinkės, kuriose balsai suskaičiuoti, mažos ir tendencijų jos neatspindi. Jos nedidelės, ir jose V.Tomaševskis natūraliai turi nemažą galimybę turėti balsų“, – sakė jis.

Atkreipus dėmesį, kad net jose laimi Remigijus Šimašius, A.Zuokas teigė, kad tai „gerai, bet dar ne vakaras“.

Dažnai buvo naudojama neteisinga, net melaginga retorika, į  kurią nebuvo galimybių atsakyti, – sakė A.Zuokas.

A.Zuokas tvirtino, kad jam antrajame ture būtų patraukliau ir įdomiau susidurti būtent su R.Šimašiumi, nes esą iki šiol debatai buvo paviršutiniški, o giluminiai klausimai liko neaptarti.

„Dažnai buvo naudojama neteisinga, net melaginga retorika, į  kurią nebuvo galimybių atsakyti“, – teigė jis.

Dabartinis Vilniaus meras pažymėjo, kad rinkėjams galėjo būti sunku atpažinti jį dėl to, kad visuomeninis judėjimas „Taip“ neseniai pakeitė pavadinimą ir tapo partija. Tačiau šio žingsnio politikas sakė nesigailintis. Esą, kaip partija, jo komanda galėjo pretenduoti į valstybės dotacijas ir gavo galimybių turėti atstovus komisijose, stebėtojų.

Tuo tarpu nuotaikos A.Zuoko štabe liūdnokos. Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) nariai tarpusavyje jau svarsto, ką reikės palaikyti antrajame rinkimų ture.

A.Zuokas tvirtino, kad būtinai sulauks paskutinių rezultatų ir juos pakomentuos, tačiau praėjus vos pusvalandžiui po vidurnakčio tyliai pasiėmė paltą ir su niekuo neatsisveikinęs išsliūkino namo.

Jo atstovė Irma Juškėnaitė 15min.lt patvirtino, kad į ištuštėjusį štabą A.Zuokas šiąnakt nebesugrįš.

V.Tomaševskis ruošiasi antram turui

LLRA lyderis V.Tomaševskis neprisipažino, bet atrodė šiek tiek nustebęs, kad tai jis pretenduoja antrajame ture susirungti su R.Šimašiumi.

„Tikimės, kad išeisime, pagal mūsų prognozes turime panašų skaičių ir taip pat turėtų išlikti, – kalbėjo LLRA lyderis ir teigė, kad nėra taip, jog jo rinkimų agitacija buvusi neaktyvi. – Jūs neteisi, mes neturėjome didelių pinigų rinkimams, jeigu turime kažkokią sumą pinigų, tai skiriame padėti žmonėms. Mes neturėjome stotelėse savo plakatų, bet labai dažnai susitikinėjome su rinkėjais, kai galima pažvelgti į akis.“

Mes principingai neimdavome pinigų iš verslo struktūrų, todėl neturėjome plakatų, – teigė V.Tomaševskis.

Pasak europarlamentaro, jų partijos rinkėjų daugėja, tai esą yra LLRA įdirbis. Šįkart rinkimuose partija dalyvavo su Rusų aljansu, tad už juos balsavo ir kitų tautinių mažumų atstovai bei lietuviai. Jis nepamiršo priminti, kad jo vadovaujama partija niekada nėra įsivėlusi į skandalus. „Mes principingai neimdavome pinigų iš verslo struktūrų, todėl neturėjome plakatų. Tai gera išimtis mūsų politinėje scenoje. Tai geras pasirinkimas rinkėjams“, – teigė V.Tomaševskis.

Antrame ture, kur teks susirungti arba V.Tomaševskiui, arba A.Zuokui su R.Šimašiumi, LLRA lyderis teigia turįs šansų. Nusivylimo esą nebus bet kokiu atveju, nes jau dabar yra aišku, kad balsų jo vadovaujama partija gavo daugiau, nei prieš ketverius metus. Tai pagrindinis laimėjimas.

Pažeidimų klausimo V.Tomaševskis nenorėjo komentuoti, esą Vilniaus apskritis niekuo neišsiskiria iš kitų Lietuvos regionų. LLRA net davusi nurodymą savo štabams regionuose, kad nebūtų dalyvaujama išankstiniame balsavime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius