-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Živilė Pinskuvienė nepraranda vilties tapti Širvintų mere: „Laimėsiu trečiajame ture“

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) šeštadienį negaliojančiais pripažinus mero rinkimų rezultatus Širvintų rajono savivaldybėje, jų laimėtoja „darbietė“ Živilė Pinskuvienė tokį sprendimą vadina politiniu. Ji BNS sakė neabejojanti, kad birželį laimės pakartotinius rinkimus.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esu giliai įsitikinusi, kad tai politinis sprendimas. Matyt, socialdemokratams buvo sunku susitaikyti, kad rajonas slysta iš jų rankų“, – šeštadienį BNS sakė Ž.Pinskuvienė.

Pasak jos, VRK priklausantys teisininkai balsavo prieš tokį sprendimą.

Už tai, kad mero rinkimų rezultatai Širvintose nebūtų pripažinti, balsavo 9 komisijos nariai iš 16, prieš buvo 7.

„Turėdama tokį žmonių palaikymą, manau, kad birželį, kai bus trečiasis rinkimų turas, kaip mes vadiname, laimėsiu iš karto“, - sakė Ž.Pinskuvienė.

Ž.Pinskuvienė tvirtino, kad puolimas prieš „darbiečius“ Širvintose prasidėjo, kai Darbo partija laimėjo devynis mandatus, su meru – dešimt iš 21.

„Nenorėjome jų (socialdemokratų) kviesti į valdančiąją daugumą, po to ir prasidėjo tie veiksmai“, – tikino politikė.

Paklausta, ar ketina skųsti VRK sprendimą, Ž.Pinskuvienė teigė verčiau dalyvausianti pakartotiniuose rinkimuose birželio 7 dieną.

„Turėdama tokį žmonių palaikymą, manau, kad birželį, kai bus trečiasis rinkimų turas, kaip mes vadiname, laimėsiu iš karto“, – sakė Ž.Pinskuvienė.

VRK mero rinkimų rezultatus anuliavo, gavusi informacijos iš prokuratūros. Ji pripažino, kad buvo padaryti šiurkštūs Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimai.

Vykstant merų rinkimų antrajam turui, Širvintose galėjo būti papirkta apie 50 rinkėjų, siekiant, kad jie balsuotų už Darbo partijos kandidatę. Dviem asmenims yra pateikti įtarimai dėl rinkėjų papirkinėjimo. Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo skyrius.

Sekmadienį antrąjį mero rinkimų turą Širvintose „darbietė“ Ž.Pinskuvienė laimėjo, surinkusi 55,44 proc. balsų. Jai rinkimus pralaimėjo socialdemokratas Andrius Jozonis su 43,58 proc. balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius