Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Skaiva Jasevičiūtė per atostogas nebijo ir nesveiko maisto

Poilsiaudama svetur S.Jasevičiūtė įtariai žiūri į neįprastus patiekalus.
BFL nuotr. / Poilsiaudama svetur S.Jasevičiūtė įtariai žiūri į neįprastus patiekalus.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kiekvieno sezono mityba turi savų ypatumų: žiemos neįsivaizduojame be sočių sriubų, o vasaros – be šaltibarščių. Tačiau poilsiaujant šiltuoju metų laiku, lyderiauja ne tik jie, bet ir ant grotelių kepta žuvis, mėsa, sodo ir daržo gėrybės.

„15min“ kalbino žurnalistę Skaivą Jasevičiūtę ir dainininkę Viliją Matačiūnaitę ir jų teiravosi apie populiariausią atostogų maistą.

„Kuomet išvažiuoju atostogauti į užsienį, mano valgiaraštis dažniausiai vadinasi „nieko sau negailim“, – pusiau rimtai, pusiau juokais pokalbį apie mitybą poilsiaujant pradėjo radijo stoties M-1 laidų vedėja S.Jasevičiūtė. Ji prisipažino, kad atostogų metu neretai susigundo valgyti tokias nesveikybes, į kurias grįžusi namo nė akies krašteliu nebegali pažiūrėti. „Bandelės, picos, makaronai su riebiais padažais. Leidžiu sau atsipalaiduoti, todėl valgau beveik viską, ko tik užsimanau“, – blogų įpročių neslėpė žurnalistė.

„Į neįprastus patiekalus svetur žiūriu įtariai. Mieliau renkuosi europiečiams priimtiną, kokybišką ir įprastą maistą. Juolab, kad dažniausiai ir apsistoju tokiuose viešbučiuose, kuriuose virtuvės šefai bijo pernelyg stebinti savo klientus“, – pasakojo TV ir radijo laidų vedėja.

Atostogaujant Lietuvoje į Skaivos valgiaraštį patenka jos dievinami šaltibarščiai ir visa tai, kas yra kepama grilyje. „Poilsis gimtinėje man neatsiejamas nuo dešrelių, šašlykų ir visų kitų gardžių bei, deja, tukinančių dalykų“, – atviravo S.Jasevičiūtė.

V.Matačiūnaitės vasaros atradimas – šalta kava

Dainininkė V.Matačiūnaitė atostogų metu ne visada paiso griežto mitybos režimo. Kartais ji mėgsta tiesiog atsipalaiduoti ir pasimėgauti tuo, kas šauna į galvą.

„Jau kurį laiką esu atsisakiusi mėsos, tačiau nuvykusi į Ispaniją leidau sau nusižengti ir paragavau su ja paruošto patiekalo“, – prisiminė mergina.

Ilsėdamasi užsienyje Vilija naujų maisto skonių neieško, ji labiau vertina paprastus, neįmantrius, tačiau kokybiškus patiekalus. O poilsis namuose dainininkei neįsivaizduojamas be trijų dalykų – šaltibarščių, graikiškų salotų ir šaltos kavos. „Ją galiu gurkšnoti kasdien, net po kelis kartus. Šis gėrimas puikiai atvėsina ir yra be galo skanus“, – šios vasaros atradimu džiūgavo V.Matačiūnaitė.

Sodraus balso savininkė labai nemėgsta jūros gėrybių ir įtariai šnairuoja net į žuvį, bet kartą nuvykusi į draugo tėvų namus, ant stalo Vilija rado patiektą ne ką kita, o šviežią žuvį.

„Gal tai ženklas, kad pats metas pagaliau praplėsti savo valgiaraštį?“ – pagalvojo ji ir ryžosi paragauti, – „Ir ką jūs manote? Man labai labai patiko! Gal dėl to, kad maistas buvo pagamintas su didele meile?“ – gerų žodžių išbandytam patiekalui negailėjo mergina.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min