-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką valgysime gavėnios laikotarpiu

Per Lietuvą smagiai prašurmuliavus sočioms Užgavėnėms, tradicijų puoselėtojai, kad šiandien, trečiadienį, pirmoji gavėnios diena – septynių savaičių rimties, susitelkimo, apsivalymo laikotarpio prieš šv. Velykas pradžia.
Šeimos Kūčių stalas
Silkė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gavėnia prasideda Pelenų dieną, kurią katalikams privalomas griežtas pasninkas – visiškai atsisakyti mėsiškų patiekalų. Anksčiau šią dieną nevalgydavo ne tik mėsos, bet ir pieno. Tokio pasninko buvo stengiamasi laikytis visą gavėnios laikotarpį. Vėliau pasninko taisyklės sušvelnėjo.

Svarbiausias gavėnios meto svečias ant mūsų senelių ir prosenelių stalo buvo silkė, įvairios košės, bulvės su lupenomis ir raugintais kopūstais, kisielius.

Pasak restoranų tinklo direktorės pavaduotojos Rasos Vasiliauskaitės, „Bernelių užeigose“ gavėnios metu bus galima paragauti ne tik mūsų senelių mėgtų valgių, bet ir šiuolaikinių specialiai pasninko laikotarpiui gaminamų patiekalų: „Smetoniški silkių rolmopsai“, „Bulviniai kotletukai su sūdyta lašiša“, „Žuvies maltinis su troškintų daržovių padažu“, „Jūros lydekos filė su migdolų plutele“, „Žuvies apkepas su daržovėmis ir bulvių kepurėle“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius