-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijos Išglas: ir slidinėtojams, ir klubinėtojams

Didelis trasų pasirinkimas (daugiau nei du šimtai kilometrų, virš 60 prižiūrimų trasų, 45 keltuvai), pakankamai geras susiekimas ir prieinamos apartamentų kainos lėmė šiemetinį mūsų slidinėtojų grupės pasirinkimą.
Slidinėjimas Išgle, Austrijoje
Slidinėjimas Išgle, Austrijoje / Mindaugo Kryžanausko nuotr.

Gerai paieškojus nakvynę galima rasti tikrai už prieinamą kainą. Išglas (Ischgl) – vienas populiariausių austrų kalnų kurortų. Jis įsikūręs Tirolio žemėje Paznauno slėnyje.

Slėnį sudaro keturi slidinėjimo centrai: Kapplas, Zė (See), Galturas ir Išglas. 6 dienų ski pasas galioja visuose šiuose keturiuose slidinėjimo centruose. Visus slidinėjimo centrus galima pasiekti ski busais.

Galturas ir Kapplas po trasų žemėlapio analizės mūsų nesudomino, tad plačiau apie Zė ir Išglą.

Zė ir Išglas

Zė (See) slidinėjimo centras puikiai tiks pradedantiesiems, bei šeimoms su vaikais, trasos mėlynos ir raudonos bei itin plačios, o patyrusiems verta išbandyti  juodąją trasą 75% adrenalin. Aišku juodomis trasomis kurortas neblizga. Antradieniais čia vyksta naktinis slidinėjimas bei vakaro šou su fejerverkais. Tad antradienio pusdienį tikrai verta paskirti šiam miesteliui. Zė gali pasigirti gera trasų kokybe kuri išlieka visą dieną, slidinėtojų čia ne per daugiausia.

Pats Išglo miestelis yra netoli Austrijos-Šveicarijos sienos, 1400 m aukštyje virš jūros lygio. Tad vienoje slėnio pusėje pusdienį galite slidinėti Austrijoje, o jau kitą Šveicarijoje. Mes pirmenybę teikdavome Šveicariškajai pusei, nes iki pietų ją apšviečia saulė, geresnis matomumas, ir trasos nelabai „nučiaužytos“. Beje, buvome nustebinti, jog Šveicariškojoje pusėje ir alus pigesnis (3,5 € už 0,5 l bokalą) ir bevielis internetas greitesnis. Viena iš atrakcijų „turistams“ duty free run 6 km trasa, Austriją jungianti su Šveicarija.

Mindaugo Kryžanausko nuotr./Slidinėjimas Išgle, Austrijoje
Mindaugo Kryžanausko nuotr./Slidinėjimas Išgle, Austrijoje

Čia jūsų laukia daugiau nei 60 neapmuitinamų prekių parduotuvių, alkoholio, tabako ir parfumerijos bei kitų lauktuvių tikrai įsigysite patraukliomis kainomis. Atgal pasikelsite moderniais dviaukščiais Super Jumbo tipo keltuvais, Panorama bare galite grožėtis nepaprastais Austrijos Alpių vaizdais. Pats kurortas labai populiarus tarp britų ir vokiečių turistų, rusų beveik nesutikome.

Išgle beveik tobulas snow fun parkas, kur galima vienoje eilėje „paimti“ net 12 kicker‘ių / figūrų. Pro/large kicker‘iai suprojektuoti taip, kad nesijauti tarsi kristum nuo penkiaaukščio. Ieškantiems iššūkių rekomenduojame vieną stačiausių trasų Europoje trasų 14a, kuri yra 70 proc. statumo.

Aukščiausia viršūnė 2872 m. – Greitspitz. Trasos kaip ir snow parkas tvarkomas ir prižiūrimas kiekvieną dieną. Įrengti modernūs kai kur net šildomi keltuvai, per pastaruosius 10 m. į kurorto infrastruktūrą ir keltuvus investuota apie 250 mln. €. Off piste slidininkai kurortą turėtų rinktis vasario – kovo mėnesiais kai yra pakankamai sniego, nes gruodį – sausį užtrasėse tik kur nekur. 

Mindaugo Kryžanausko nuotr./Slidinėjimas Išgle, Austrijoje
Mindaugo Kryžanausko nuotr./Slidinėjimas Išgle, Austrijoje

Išglas yra pagarsėjęs savo slidinėjimo sezono užbaigimo koncertais su garsiausiomis žvaigždėmis, triukšmingais atostogų baigiamaisiais vakarėliais Après-ski. Savo koncertus čia rengia pasaulinio masto žvaigždės: Eltonas Johnas, Bobas Dylanas, Tina Turner, „Deep Purple“, Bon Jovi, Mariah Carey ir Kylie Minogue. Geriausi Apres ski vakarėlių barai „Schatzi Bar“ bei „Champagner Alpine Lodge“.

Apie Išglą

Artimiausias aerouostas: Insbruckas apie 90 min. (~100km). 

Privalumai: 
•    Trasų įvairovė ir kokybė
•    Apres ski vakarėliai
•    Geras susisiekimas
•    Ilgas snow parkas.

Trūkumai:

  • Labai daug žmonių, jau popiet trasos nučiaužomos o grįžimo 11 km trasa tikras iššūkis nepatyrusiems slidininkams, tad rekomenduojame grįžti gondolomis.
  • Išglas nėra pigus slidinėjimo kurortas.
  • Sausio mėnesį sniego kiekis dar nėra pakankamas.

Pakeliui į namus užsukome į netoliese esantį St. Antoną, bet apie tai kitame straipsnyje.

Savo slidinėjimo istorijas siųskite slides@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius