-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slidininkų blogas. Prabangusis Ischglas

Turbūt ne vieną Austrijos Alpių slėnį drąsiai galima pavadinti slidininkų meka. Tačiau per 100 km nuo Insbruko link Šveicarijos nutolęs Paznau slėnis tikrai vertas dėmesio.
Paris Hilton vardu pavadintas limuzinas prie klubo Pacha
Kalnai užburia vaizdais ir ypatinga atmosfera / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Rašyk Slidininkų blogui ir laimėk slides

Visų pirma todėl, kad čia įsikūręs vienas prabangiausių (ir masiškiausių) kalnų kurortų Ischglas. Jį renkasi daugybė įžymybių: nuo Eltono Johno iki Paris Hilton. Tad savaime suprantama, kad Ischgle yra ką veikti ne tik kalnų trasose, kylančiose iki 2800 m aukščio. Naktinio gyvenimo mėgėjai laisvalaikį gali leisti prašmatniuose klubuose (prie klubo „Pacha“ puikuojasi net Paris Hilton vardu pavadintas limuzinas). Įdomus sutapimas: čia veikia 40 įvairaus lygio keltuvų, 40 prašmatnių restoranų. Taigi natūralu, kad visų paslaugų kainos šiame kurorte bene didžiausios visoje Austrijoje. 

Šis kalnų kurortas traukia ir bene pačia didžiausia trasų infrastruktūra – net akys raibsta žvelgiant į žemėlapį. Išbandyti visas kurorto trasas (jų – apie 60) per vieną dieną neįmanoma, tam reikėtų bent trijų dienų. Žinoma, jei neskaičiuosime tų viršūnių, kurios stūkso Šveicarijos pusėje. Neveltui, prie keltuvų C1, C2, C3 – pačios ilgiausios eilės. Nes jie kelia į Šveicarijos pusę. Slidininkams dalijamuose žemėlapiuose netgi atskiras kelias pažymėtas, kuris taip ir vadinasi – “Duty free route”. Kitaip tariant, jei norite pigesnių laikrodžių, kosmetikos ar alkoholio, kylate keltuvais iš Austrijos pusės, nusileidžiate iki Samnau (jau Šveicarijoje), ir imate „siaubti“ 50 parduotuvių. Atgal į Austriją grįšite supermoderniais dviejų aukštų keltuvais.

Prabangos ženklai
Prabangos ženklų esti visur, net tik miesto senamiestyje. Čia, Ischglo trasose, įsikūrusi įspūdinga sraigtasparnių nusileidimo aikštelė. Kartais jų zyzimas net nusibosta: tai vienas leidžiasi, tai kitas kyla. Beje, nenustebkite trasos viduryje išvydę ir prabangų „Porsche“ reklaminį stendą, kuriame – pats tikriausias visureigis.

Tačiau nereikėtų nuvertinti ir natūralaus kurorto grožio, kuris vilioja ne tik turtuolius. Trasų pasirinkimas – unikalus – nuo juodų iki mėlynų. Siūlyčiau apsilankyti ir vadinamajame linksmybių parke („Fun park“). Jame suprojektuota daugybė kvapą gniaužiančių kalnelių snieglentininkams. Įsibėgėję (galima ir slidėmis) šokate nuo tramplino, pajuntate nesvarumo būseną ir nusileidžiate ant minkštos oro pūslės ar batuto. Smagu!

Sniego skulptūros
Čia pat, trasose, gausu jaukių kavinukių, pasipuošusių milžiniškomis sniego skulptūromis. Negali prie jų nesustoti – tai tikri meno kūriniai, kuriems sulipdyti, matyt, prireikė ir krano (kad sniegą aukštai užkeltų). 

Trūkumai
Didžiausi Ischglo trūkumai – tai „besikandžiojančios“ kainos ir žmonių gausybė. Kartais jautiesi kaip Palangoje: įsibėgėjęs nuo kalno gali įsirėžti į minią, prie kavinių nuolat skamba muzika.  O siaučiant pūgai nėra kur pasislėpti – visos kavinukės ar restaronai sausakimši. Todėl, norintiems ramybės, siūlyčiau važiuoti į gretimus miestus – Kaplą. Galturą, See.
 


View Larger Map

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius