-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Slidininkų blog'as“. Prabangiausias kalnų slidinėjimo kurortas Sen Morisas: šampanas už tūkstantį litų ir nemokamos nuogybės baseine

„Slidininkų blog'o“ autoriai dalijasi informacija apie savo slidinėjimo atostogas. Šį kartą Robertas ir kompanija siūlo bent akies krašteliu pažvelgti į Šveicarijos Alpių kurortą Sen Morisą (St. Moritz).
Šveicarijos Sen Morisas (St. Moritz): puikūs viešbučiai ir patogios slidinėjimo trasos
Šveicarijos Sen Morisas (St. Moritz): puikūs viešbučiai ir patogios slidinėjimo trasos / „Scanpix“ nuotr.

Rašykite slidininkų blog'ui, dalyvaukite konkurse, laimėkite „Snow arenos“ prizą – nemokamą 4 val. slidinėjimą.

Slidininkų naujienos tinkle „Facebook“. Prisijunkite, keiskitės informacija.

Slidininkams dažnai norisi aplankyti naujų, kaskart įdomesnių trasų ir kalnų kurortų. Mes tikrai gerai paslidinėjome europinio lygio kurorte už gerą kainą.

Šveicarijos Sen Morisas yra vienas prabangiausių kalnų kurortų pasaulyje ir Europoje, tad čia nėra pigu paslidinėti. Lietuvos kelionių agentūros beveik nesiūlo slidinėjimo kelionių į Šveicariją geromis kainomis, todėl geriau važiuoti patiems, savo jėgomis.

Dėl to mes jau keletą metų patys susirandame, kaip nuvykti į dvi žiemos olimpiadas bei daug pasaulio ir Europos kalnų slidinėjimo čempionatų mačiusį Sen Morisą.

VIDEO: Sen Morisas

Viešbutį užsisakėme per Čekijos firmą

Užsisakome palyginti nebrangią kelionę, 4 žvaigždučių viešbutyje per Čekijos kelionių firmą Invia.cz. Ten galima pasirinkti galimybę vykti savo automobiliu. Taip daug sutaupome. Savaitė (7–9 dienos) asmeniui kainuoja apie 2900 litų (700-800 eurų). Iki kurorto apie 1800 km.

Pakeliui sustojame aplankyti nematytų pilių ar miestelių, apsipirkti neapmokestintose (Tax Free) vietovėse. Nerizikuojame užstrigti apsnigtame oro uoste, o žiemą tai nutinka gana dažnai. Navigacinės GPS sistemos tiksliai rodo visus uždarytus ar apsnigtus kelius, taip išvengiame spūsčių keliuose.

Jaukūs restoranėliai

Apsigyvename viešbutyje su SPA ir baseinu, maitinimu du kartus per dieną (half board). Pusryčiai ir vakarienė  – prie bufeto. Maistas skanus, šviežias, įvairus ir valgai kiek nori.

Keltuvų bilietai įskaičiuoti į bendrą kainą. Išgeriame karšto vyno, arbatos jaukiuose kalnų restoranėliuose, įrengtuose buvusiuose avių ir karvių tvarteliuose (vasarą ten iš tiesų nuo lietaus slepiasi avys ir karvės). Maistas juose labai brangus, bet mes įsidedame iš namų šokolado, sausų vaisių, riešutų. Sportuojant to pakanka, nes pilnu pilvu nėra smagu slidinėti.

Trasos visada  puikios ir gerai prižiūrėtos. Jų labai daug abipus Sen Moriso (St. Moritz) ežero. Netgi yra naktį apšviestų trasų. Eilių prie keltuvų nebūna. Rinkomės viešbutį, kuris netoli nuo keltuvų („Sweizerhof“, „Europa“ ar kt). Slides turime savo.

Apres ski be maudymosi kostiumėlių

Vakare grįžus į viešbutį laukia ilgas atrakcijų vakaras (slidininkų terminais – Apres Ski). Viešbučio baseinuose ir pirtyse atgaiviname pavargusius raumenis ir kūną. Pasilepiname suaugusiųjų (nuo 17 metų) pirčių teritorija, kur merginos ir vyrai maudosi be rūbų. Atmosfera ten labai romantiška, slidininkai bendrauja nesusikaustę ir kultūringai, aptarinėja dienos įspūdžius ir planuoja kitų dienų slidinėjimą, kalba apie verslą ir pramogas. Kompanija tarptautinė.

Pavalgome sočią vakarienę ir ruošiamės aplankyti „Kings Club“ (disko klubas), esantį „Badruts Palace“ – brangiausiame kurorto viešbutyje. Ten diena erdviuose apartamentuose kainuoja tūkstančius eurų.

„Scanpix“ nuotr./Šveicarijos Sen Morisas (St. Moritz): puikūs viešbučiai ir patogios slidinėjimo trasos
„Scanpix“ nuotr./Šveicarijos Sen Morisas (St. Moritz): puikūs viešbučiai ir patogios slidinėjimo trasos

„Kings Club“ galima sutikti sporto, šou pasaulinio lygio žvaigždžių, nuo jaunimo iki vyresnio amžiaus. Kaip sako vietiniai: jei nebuvai „Kings Club“ – nebuvai Sen Morise. Apranga laisvo stiliaus. Bet dauguma svečių ten renkasi pasipuošę „Armani“, „Boss“, „Dior“, „Rolex“, „Breitling“, „Omega“ ir kitų žinomų firmų rūbais bei laikrodžiais. Ten tarsi vyksta savotiškas šou ir tarp svečių. Muzika ir šviesos efektai įspūdingi. Butelis gero šampano kainuoja 1-2 tūkstančius Šveicarijos frankų (2800–5600 Lt). Bet jo nebūtina pirkti. Linksma ir su nebrangiu kokteiliu.

Davosas

Vakare sėdame į automobilį ir nuvykstame į Davoso kurortą pasižvalgyti ir atsigerti karšto vyno jaukiame bare ar kavinėje. Kitą vakarą – į netoliese esantį Savognini miestelį, kur „Bela Riva“ restoranėlyje vaišina tradiciniais šveicarų patiekalais iš jautienos, avienos, stručio ar arklienos, keptais ant karštų akmenų. Ten dar galime išgirsti kalbant vietinius senąja helvetų kalba.

Austrijoje – pigiau

Namo vykstame per Italiją (siena netoli Sen Moriso) ir Austriją. Prie Išglo yra bemuitis (Tax Free) miestelis Samnaunas, ten dauguma prekių pigiau, panašiai kaip Livinjo mieste Italijoje.

Per tą pačią Invia.cz slidinėjame ir Austrijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Slovakijoje bei Čekijoje. Panašus slidinėjimo turas Austrijoje yra pigesnis keletą kartų nei Šveicarijoje. Kartais gauname juokingai gerą kainą – 350-690 litų (90-190 eurų) asmeniui už savaitės kelionę su dviem maitinimais 4 žvaigždučių viešbutyje su baseinais ir pirtimis bei keltuvų pasais. Iki Austrijos Alpių apie 1600 km.  Išvykę anksti ryte, tą pačią dieną dar spėjame pasiekti viešbutį Austrijoje.

Linkime gero slydimo!
Robertas ir kompanija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius