-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serijinis sukčius – teismų gniaužtuose

Apsukrumu, įžūlumu ir rafinuotomis manieromis pagarsėjęs Stanislavas Zenkevičius pagaliau priverstas atsakyti už savo darbelius teismuose. 25 metų veikėjas į posėdžius vežiojamas iš Lukiškių, kur sėdės mažiausiai iki kitų metų sausio 28 dienos.

15min.lt jau rašė, kad vilnietis S.Zenkevičius yra serijinis sukčius, šaltakraujiškai apgavęs ne vieną, tarp jų – ir artimą žmogų.

Šiuo metu sostinės teismuose narpliojamos dvi S.Zenkevičiaus masinių apgavysčių bylos. Trečiadienį į Vilniaus 2-ąjį apylinkės teismą sukčiautoją surankintomis rankomis atvežė pareigūnai. Tačiau savo gerų manierų ir orumo S.Zenkevičius dėl to neprarado.

VIDEO: Stanislavas Zenkevičius teisme

 

„Tai kur lakstei?“ – advokatas pasiteiravo anksčiau ne vieną teismo posėdį praleidusio vilniečio.

„Prašau“, – S.Zenkevičius mandagiai leido suprasti, kad nesuprato klausimo. Jis tikino apie posėdžius nežinojęs.

Demonstravo iškalbą

Niekas jo esą neinformavo ir apie šios dienos posėdį. „Jei policininkai nebūtų jūsų atvežę – vėl nebūtume jūsų pamatę“, – pastebėjo teisėja Jolanta Čepukėnienė.Jei policininkai nebūtų jūsų atvežę – vėl nebūtume jūsų pamatę, – pastebėjo teisėja Jolanta Čepukėnienė.

Jauno vyro gražbyliavimų teisėja nebuvo linkusi ilgai klausytis, todėl liepė į klausimus atsakyti konkrečiai, be išvedžiojimų. Paklaustas, kokia jo tautybė, Stanislavas pirmiausia ėmė aiškinti, kad jo pase jokio įrašo nėra, o tik paskui ištarė: „Tada – lenkas.“

Į klausimą, ar kalba lietuviškai, jis didžiuodamasis atsakė: „Puikiai!“

Teisėja domėjosi, koks teisiamojo išsilavinimas. „Jei nėra tokio, kaip „nebaigtas aukštasis“, tada vidurinis“, – kalbėjo S.Zenkevičius ir paminėjo, jog prieš patekdamas už grotų dirbo projekto vadovu vienoje interneto marketingo paslaugas teikiančioje firmoje.

Teisėja teiravosi ir apie sveikatą, šįkart jis niekuo nesiskundė. „Buvo stuburo nervo uždegimas. Gydytoja buvo atėjusi į namus. Gydžiausi ambulatoriškai“, – apie ankstesnes sveikatos bėdas, trukdžiusias dalyvauti teismuose, pasakojo S.Zenkevičius.

Kur tėvų samdytas gynėjas?

Vis dėlto vilnietis ir šiandien įkišo teismui pagalių į ratus: posėdis nebe pirmą sykį atidėtas.

Mat teisiamasis nusistebėjo, kur dingo advokatas, kurį jam pasamdė tėvai. Valstybės paskirtas gynėjas S.Zenkevičiaus netenkino. Paprašytas bent paminėti pasamdytojo advokato pavardę, vyrukas sakė jos nežinantis.

Vis dėlto teisėja J.Čepukėnienė nutarė, kad atidėti posėdį prasminga ir dėl kitų aplinkybių. Šiandien į posėdį dėl rimtų priežasčių neatvyko viena svarbi liudytoja. Be to, Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas jau gruodžio 22 dieną skelbs nuosprendį S.Zenkevičiui kitoje sukčiavimo byloje. Toje byloje jis kaltinamas iš viso padaręs 10 nusikalstamų veikų, nukentėjusiaisiais yra pripažinti keturi fiziniai asmenys.

S.Zenkevičius prasikalto tada, kai buvo lygtinai paleistas nuteisus už ankstesnes aferas.

Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas susumuos bausmes, į rezultatą, bausdamas S.Zenkevičių, galės atsižvelgti ir 2-asis apylinkės teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius