Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

5 produktai, kurie padės kovoti su pėdų odos išsausėjimu

Kuomet oras pradeda šalti, turbūt pastebėjote, kad oda tampa daug sausesnė. Labiausiai nuo to kenčia kojos, o ypač pėdos. Jos nuolatos uždengtos rūbais ir batais, „nekvėpuoja“, jų nepasiekia saulės spinduliai. Kaip padėti pėdoms šaltuoju metu?
Pėdų priežiūra
Pėdų priežiūra / Flickr.com

1. Glicerinas ir rožių vanduo.

Šis itin paprastas mišinys yra veiksminga priemonė gydant sausus, įtrūkinėjusius kulnus. Glicerinas minkština odą, o rožių vanduo aprūpina A, C, D ir E vitaminais, pasižymi antiseptinėmis ir antibakterinėmis savybėmis. Užtepkite šio mišinio iš glicerino ir rožių vandens ant kulnų prieš miegą, užsimaukite kojines, kad priemonė „veiktų ilgiau“.

2. Citrinos.

Citrinos padeda pašalinti šiurkštų odos sluoksnį. Reikia paprasčiausiai ištrinti sausus kulnus vatos gabalėliu, suvilgytu citrinos sultimis. Kitas variantas: įpilti citrinos sulčių į šilto vandens vonelę ir pamirkyti joje pėdas apie 15 min. Procedūrą galima užbaigti pėdų šveitimu su pemza ir masažu sausu rankšluosčiu.

3. Ryžių miltai.

Tinkama priemonė pleiskanotoms odos sritims valyti. Pasigaminkite odos šveitiklį iš medaus, obuolių acto ir ryžių miltų. Pamirkykite pėdas šiltame vandenyje apie 10 min., po to ant kulnų užtepkite pasiruoštą tirštą masę. Pamasažuokite pėdas ir nuplaukite šiltu vandeniu.

4. Bananai.

Sutrinkite vieną bananą iki purė masės konsistencijos, užtepkite ant kulnų ir palaikykite 15 min. Po to nuplaukite šiltu vandeniu ir pamerkite kojas į šaltą vandenį 2 min. Šią procedūrą galite atlikti kiekvieną dieną ir po kelių savaičių pastebėsite rezultatus: kulnai nebebus šiurkštūs, suskeldėję, išnyks odos sausumas.

5. Medus.

Antibakterinės medaus savybės visiems gerai žinomos, be to, jis efektyviai gydo kulnų įtrūkimus, suskeldėjimą ir išsausėjimą. Sumaišykite 3 valg. šaukštus medaus su šiltu vandeniu ir tokioje vonelėje pamirkykite kojas apie 20 min.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius