-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pilka veido oda? Šaliname problemą!

Vienoms, kad galėtų džiaugtis spindinčia bei švytinčia veido oda prireikia begalės brangių procedūrų ir priemonių, o kitoms pakanka paprasčiausio kremo, kad jų veidas atrodytų lyg ką tik grįžus po atostogų.
Kaip prižiūrėti veido odą?
Kaip prižiūrėti veido odą? / Michael Anthony, Flickr.com
Kosmetologai teigia, jog odos spalva priklauso nuo mūsų genetikos. Kad sužinotumėte, kaip atrodysite po 20–30 metų, pažvelkite į savo senelę. Pažvelkite ir....imkitės priemonių! Žinoma, genetikos nepakeisite, bet tikrai galite pagerinti situaciją. Juk veido spalvą įtakoja ir odos viršutinio sluoksnio bei kraujagyslių būklė, pigmento melanino kiekis, mūsų įpročiai – visus šiuos faktorius galime paveikti.

Odos būklės atnaujinimą reikia pradėti nuo 25 metų. Būtent nuo šio amžiaus laikotarpio organizme sulėtėja regeneracijos procesas. O jei dar ir nuolatos patiriate stresą, daug dirbate, mažai judate, neteisingai maitinatės, rūkote, tuomet odos atsinaujinimo procesas dar labiau sutrikdomas. Dėl to oda ima pleiskanoti, spalva įgauna papilkėjusį atspalvį ir veidas atrodo pavargęs.

Sugrąžinti veidui spindinčią spalvą bei išpuoselėtą išvaizdą galima, jei laiku ir teisingai valysite odą. Geriausiai tai daryti šveitiklio pagalba. Jie būna gana įvairūs, tačiau tikslas vienas – lygiai nušveisti odos paviršių, padaryti ją jaunatvišką, lygią ir gražią. Patys saugiausi yra mechaniniai odos šveitikliai – kremai ar geliai, kurių sudėtyje yra smulkesnių ar stambesnių granulių. Dar yra enziminiai (jų sudėtyje yra fermentų, kurie tirpdo viršutinį odos sluoksnį), cheminiai (pagaminti rūgšties pagrindu) ir fiziniai (lazeriai, šlifavimas) šveitimo būdai. Žinoma, profesionalus šveitimas yra kur kas efektyvesnis: gali jus atjauninti 5–10 metais. Tačiau, tai ir labiau traumuojanti procedūra, gali būti paviršutinis, vidutinis ir giluminis – po tokių seansų prireikia laiko atsistatymui ir reabilitacijai. Jei jūsų tikslas ne kardinalus veido atjauninimas, o norite tik atsikratyti pigmentacijos, spuogelių ar pirmųjų raukšlelių, tuomet su šia užduotimi puikiai susidoros ir naminės priemonės.

Sakome „Ne“ pilkumui

Papilkėjęs odos atspalvis gali būti neteisingo gyvenimo būdo pasekmė. Stenkitės daugiau laiko praleisti gryname ore, nepiktnaudžiaukite dietomis, išgerkite ne mažiau nei du litrus vandens per dieną, neįskaitant sriubos, arbatos ar kitų gėrimų. Beje, jei nusimato vakarėlis, po kiekvienos išgertos taurės vyno, šampano ar kokteilio, išgerkite stiklinę gryno vandens, nes alkoholis sukelia dehidrataciją organizme, o tai atsispindi veido odoje.

Patamsėję paakiai

Sutikite, tamsūs ratilai po akimis puošia nebent tik pandas. Jei pastebėjote, kad jūsų paakių odelė patamsėjo, imkitės priemonių. Paakiai patamsėja, kuomet nepakankamai deguonimi prisotintas kraujas „užsistovi“ apatiniame voke ir sukuria tamsų šešėlį. Dažniausiai taip nutinka dėl dehidratacijos. Plonoje vokų odelėje nėra lipidų, kurie atsakingi už skysčių sulaikymą. Naudokite drėkinamuosius kremus, kurie pagerina mikrocirkuliaciją ir kremus su antioksidantais – jie veikia tonizuojančiai.

Vizualinis efektas

Podiumu žingsniuojančių modelių veido oda tarsi švyti iš vidaus. Kad sukurti tokį vizualinį efektą galima naudoti kremus su šviesą atspindinčiomis dalelėmis. Arba galite naudoti „hailaiterį“ – specialią pudrą, kuri suteikia odai natūralų švytėjimą.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius