-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liaudies medicinos patarimai sergant plaučių uždegimu

Plaučių uždegimas – ne juokas. Todėl jei nerimaujate dėl užsitęsusio kosulio, visų pirma kreipkitės į savo šeimos gydytoją bei specialistus. O namuose į pagalbą atskubės liaudies medicina.
Kosulys
Kosulys / Flickr.com
  1. Paimkite po 2 valgomuosius šaukštus sviesto, taukų, medaus ir kakavos miltelių. Taukus ir sviestą ištirpinkite, gerai išmaišykite su medumi ir kakava. Į mišinį įdėkite vieno alavijo lapo minkštimą ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Turinį sudėkite į stiklinį indą ir laikykite šaldytuve. Vartokite 3 kartus per dieną po 1 valg. šaukštą, masę ištirpinus stiklinėje pašildyto pieno.
  2. Užvirinkite mandarino žieveles, palaikykite, kad pritrauktų. Gerkite kaip arbatą 3 kartus per dieną. Ši priemonė ne tik padeda sergant plaučių uždegimu, bet ir mažina cukraus kiekį.
  3. Šalia medikų paskirto gydymo, galima pasiruošti pušų pumpurų nuovirą – virš jo atlikti inhaliacijas ir po truputį gurkšnoti.
  4. Veiksmingas kompresas iš medaus – sumaišykite 1 valg. šaukštą medaus, 1 valg. šaukštą garstyčių, 1 valg. šaukštą spirito arba degtinės, įpilkite miltų, kad gautųsi vientisa masė. Uždėjus tokį kompresą reikia palaikyti keletą valandų.
  5. Nusipirkite ploną paltį nesūdytų lašinių, riekelę jų prisiūkite ant nereikalingų marškinėlių iš nugaros ir krūtinės (jei pririšite, lašiniai slidinės, o prisiūti bus ten kur reikia – prie skaudamos vietos). Apriškite storu diržu ar bintu, kad marškinėliai nesisukiotų aplink kūną ir eikite miegoti. Ryte marškinėlius galite įdėti į šaldymo kamerą, o vakare vėl pakartoti procedūrą, lašinius prieš tai šiek tiek pašildžius. Šią procedūrą taip pat galima naudoti, jei skauda sąnarius.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius